Novotný (LEV 21): Je něco shnilého...

03.08.2013 16:22

Musím se ptát, zda je možné, aby dva ministři obrany nevěděli o dvojím zneužití Vojenského zpravodajství k soukromým účelům? V době, kdy byl ministrem obrany Alexandr Vondra, nechala vrchní ředitelka sekretariátu premiéra paní Nagyová ze soukromých důvodů sledovat manželku tehdejšího premiéra Nečase. Jedná se o období říjen - listopad 2012. Později, když už byl ministrem obrany Vlastimil Picek, táž paní Nagyová, ze soukromých důvodů, nechala sledovat dva zaměstnance Úřadu vlády. Jedná se o období březen – duben 2013.

Novotný (LEV 21): Je něco shnilého...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Pokud o tom bývalý ministr obrany a současný ministr obrany věděli, byl by to problém. O moc lépe by nevypadala ani varianta, že by ministři o sledování nevěděli – ministři, kteří nevědí, co dělají jejich podřízení?

Oba byli v těchto dnech vyslechnuti na policii a při odchodu z policejní budovy téměř stejnými slovy novinářům sdělili, že "o sledování nic netušili, je to věc Vojenského zpravodajství a o tom zda ředitelé Vojenského zpravodajství pochybili, či nikoli, rozhodne soud“.

V civilizovaných demokratických zemích ctí ministři pojem, který je u nás zřejmě neznámý. Tam ministři přebírají „politickou zodpovědnost“ za jednání svých podřízených a podle toho se taky chovají. Do našich končin tento model chování zřejmě ještě nedorazil.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

12:12 Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě