Novotný (LEV21): Tak máme před sebou volby. Skončí opět patem?

25.10.2013 5:28

Do voleb zbývají tři dny a strany bývalé vládní koalice zatroubily do útoku na nerozhodnuté voliče. ODS a TOP 09 zřejmě došly k závěru, že voliči nemají paměť a tak si mohou dovolit je masírovat hesly jako např. „střední třído, braň se“, nebo „ víme, kam jdeme“, navíc TOP 09 pojala svoji kampaň jako obranu demokracie proti diktátorovi z Hradu. Pravice tedy brání demokracii současných dnů.

Novotný (LEV21): Tak máme před sebou volby. Skončí opět patem?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Novotný

Opravdu si voliči přejí partu politiků, kteří systematicky ničili střední třídu? Kdo jiný než střední třída zaplatil jejich experimenty, jako je např. nový registr vozidel, který ani po roce provozu nedosahuje 70% výkonnosti předchozího systému, nebo zavedení sKaret či reorganizace posuzování zdravotně postižených, které vedlo k zázračnému uzdravování těžce zdravotně postižených občanů? I v Lourdech nám musí závidět tato zázračná uzdravení v masovém měřítku. A co záměrná devastace zdravotnictví prostřednictvím úhradové vyhlášky pana bývalého ministra zdravotnictví? Dnes je přes 30 nemocnic před krachem!

A nezapomínejme na seniory. Valorizace důchodů byla zastavena a mnoho z nich se v důsledku zvýšení nájemného a DPH na potraviny a léky dostalo na hranici chudoby. Po zaplacení nájemného se musí rozhodovat mezi tím, zda si koupí jídlo, aby neumřeli hladem, nebo léky, aby neumřeli na nemoc. Mají svobodu volby, jak se rozhodnou z tohoto světa odejít! A to nemluvím o tom, jak si současnou demokracii musí pochvalovat více než půl milionu nezaměstnaných...

To už voliči zapomněli na zpackanou amnestii prezidenta V. Klause, kterou premiér pravicové koalice P. Nečas bez mrknutí oka podepsal? Škrtnutím pera tak byli omilostněni účastníci největších hospodářských rozkrádaček devadesátých let. Lidé, kteří svěřili své peníze H-systému, to určitě budou umět ocenit. A co mnohamiliardový dar římskokatolické církvi, který v parlamentu prosadila pravicová koalice za pomoci pravomocně odsouzeného poslance, aby se ho vzápětí zbavila?

Kam dovedla pravicová koalice naši justici, to nám názorně ukázali Švýcaři. U nás se projednávala kauza privatizace Mostecké uhelné společnosti přes 12 let, vrchní státní zástupce p. Rampula do Švýcarska sděloval, že nikdo našemu státu škodu nezpůsobil a tedy nemá koho stíhat a nejlepší ministr financí p. Kalousek na výzvy k připojení se k žalobě z téhož důvodu dlouho nereagoval. Ve Švýcarsku vyšetřovali jen 2 roky a soudu stačilo 6 měsíců, aby vynesl rozsudky natvrdo! To si ODS, strana na výrobu milionářů ze státních peněz a z peněz daňových poplatníků, opravdu myslí, že ji může myslící volič ještě volit? Opravdu si to v TOP 09 představují tak, že když „víme, kam jdeme“ je budou voliči následovat za pány Drábkem, Šiškou, Hegerem nebo snad paní Hanákovou, která nastavovala procesy (nikoliv však ve prospěch kultury, ale církví!)?

Jedno heslo pravicové koalice se mi líbí a to sice: „co bylo ukradeno, musí býti vráceno“. Souhlasím, mělo by býti vráceno i vše, co bylo rozkradeno po roce 1989! Ale pravice nechce zákon o prokazování majetku. Proč asi?

Chci věřit tomu, že se voliči před tím, než vhodí hlasovací lístek do volební urny, alespoň na chvíli zamyslí. Pokud ne, tak opět bude platit přísloví, komu není rady, tomu není pomoci...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…