ODS: Britský premiér David Cameron podpořil ODS

22.10.2013 10:58

Občanská demokratická strana získala v závěru kampaně před sněmovními volbami silného spojence. Podpořil ji ministerský předseda Spojeného království a předseda britské Konzervativní strany David Cameron. S jeho konzervativci ODS pojí společná frakce Evropského parlamentu Evropští konzervativci a reformisté.

ODS: Britský premiér David Cameron podpořil ODS
Foto: archiv
Popisek: Britský premiér David Cameron

„Přeji naší sesterské politické straně, české ODS, a její volební lídryni Miroslavě Němcové všechno nejlepší do voleb na konci tohoto týdne,“ napsal David Cameron na svůj twitterový účet, který sleduje bezmála půl milionu lidí.

„Podpory Davida Camerova si samozřejmě velmi vážím. Ukazuje, že Občanská demokratická strana je zavedenou politickou silou na evropské úrovni a že naše obezřetnost - například vůči přijetí eura - má zastánce v jedné z nejvýznamnějších zemí Evropy,“ říká Miroslava Němcová, hlavní volební lídr ODS.

„Děkuji za podporu Davida Camerona. Jeho slova jsou především vítanou vzpruhou pro naše členy a podporovatele do závěrečných 96 hodin pro pravici před volbami,“ konstatuje Martin Kuba, úřadující předseda strany. „Jsem přesvědčený o tom, že eurorealistická politika, kterou ze zavedených politických stran jako jediná prosazuje právě ODS, bude patřit k důvodům, pro které nám voliči dají ve sněmovních volbách své hlasy,“ dodává Martin Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…