ODS: Kupka, Tošenovský, Vystrčil a Novotný zvoleni místopředsedy strany

19.01.2014 9:40

Místopředsedy ODS delegáti kongresu zvolili Martina Kupku, Evžena Tošenovského, Miloše Vystrčila a Martina Novotného. Již dříve kongres zvolil předsedou Občanské demokratické strany Petra Fialu a prvním místopředsedou Jana Zahradila.

ODS: Kupka, Tošenovský, Vystrčil a Novotný zvoleni místopředsedy strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: 24.kongres ODS v Olomouci

„ODS musí předvést profesionální a aktivní práci. Musíme mít strategii – a to jak pro dlouhodobé působení, tak pro jednotlivé volby. Nemůže například minout týden, v němž by se ODS nevyslovila k nějakému tématu. V Parlamentu musí naši poslanci před novináři komentovat a případně kritizovat projednávané zákony a kroky koalice. Nestačí ale jen reagovat na vládní témata. Musíme přicházet s naší nabídkou témat, upozorňovat na problémy voličů, podnikatelů, koneckonců i státu. Kvalita a síla politické strany se totiž vyznačuje také schopností nastolovat vlastní agendu,“ zmínil ve svém nominačním projevu Martin Kupka.

„Nesmíme podléhat vábení zpěvu socialistických sirén. To už jsme si vyzkoušeli - ala jednoprocentní zvýšení daní. Proto jsem také nikdy nesouhlasil se změkčováním liberálního konceptu pod heslem „ODS se musí rozkročit“. Naopak – žádné rozkročení - nyní je potřeba srazit paty. A to napříč celou ODS,“ řekl před volbou delegátům Evžen Tošenovský. „Pojďme udělat revoluci nejdřív v nás a potom na současné šílené politické scéně v Česku. K tomu, ale nestačí navolit nového předsedu a tlupu sympatických místopředsedů. 25. let jsem přesvědčen, že se dá politika dělat slušně a přesto sebevědomě. Chci dál hrdě nosit značku ODS. Nechci si nechat sebrat dvacet let života a chci se o to rvát.“

„Aby se ODS opět postavila na vlastní nohy, aby se stala opět nejsilnější pravicovou stranou, potřebujeme dobrý plán – dobré strategie. Jsem přesvědčen, že volbou předsedy jsme vykročili správným směrem. Dobrý plán a dobré strategie nám však budou k ničemu, pokud nebudeme důvěryhodní a pokud nebudeme využívat svých zkušeností, pokud nebudeme mít dostatek pokory a sebedůvěry, pokud se nebudeme chovat otevřeně, profesionálně a loajálně. Otázkou tedy je, co já z toho mohu ODS nabídnout. Dovolím si zmínit čtyři body: zkušenosti, důvěryhodnost, sebedůvěra, pokora, profesionalita, věrnost, nebo chcete-li loajalita, a optimismus a odvaha,“ řekl Miloš Vystrčil

„Co bych mohl ODS přinést? Mám zkušenosti s přesvědčováním lidí kolem sebe o vizi rozvoje nějakého území. Vyzkoušel jsem si to v Olomouci, kde se už 11 let podílíme na vládnutí a kde v tuto chvíli vládneme jako čistě pravicová koalice. Myslím, že řemeslo přesvědčovat lidi, aby šli za mnou, za cílem, který ukážu, ovládám. V nejbližších týdnech nás čekají eurovolby a volby komunální. Potřebujeme pro ně lidi s manažerskou zkušeností, kteří jsou zvyklí rozhodovat z minuty na minutu a jsou schopní převzít zodpovědnost, která není populární. I to jsem se jako primátor naučil,“ řekl Martin Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.