ODS: Martin Soukup zvolen lídrem do komunálních voleb

03.12.2013 13:18

Sněm volitelů ODS v Hradci Králové 2. prosince zvolil lídra pro komunální volby 2014, které se uskuteční na podzim příštího roku. Kandidátem ODS na primátora je v Hradci Králové současný dlouholetý náměstek primátora Martin Soukup.

ODS: Martin Soukup zvolen lídrem do komunálních voleb
Foto: ODS
Popisek: Náměstek primátora Hradce Králové Martin Soukup

„Děkuji všem za podporu. Určitě to pro některé kolegy nebylo úplně jednoduché. Ale znají mě. Vědí, co ode mě mohou očekávat. A já je nezklamu. Chci skoncovat s blbou náladou. Chci, aby město kvetlo do krásy, aby Hradečáci byli na své město pyšní a hlavně, aby se jim tady dobře žilo a pracovalo. Všechno ostatní jsou jen podmínky potřebné ke splnění tohoto cíle. Je to hodně nebo málo? Moje odpověď? Stačí to!“ řekl ihned po zvolení nový lídr ODS v Hradci Králové - kandidát na primátora Martin Soukup.

Členem ODS je od roku 1997. V aktivní politice na pozici náměstka primátora působí od roku 2002 a je tak nejdéle sloužícím profesionálním komunálním politikem v Hradci Králové. V průběhu těchto let odpovídal za resorty školství, kultury, sportu, cestovního ruchu, sociálních služeb, správy majetku města a městské organizace. Je to velmi aktivní člověk a byl vždy vidět. Je proto pochopitelné, že je vnímán pozitivně, ale i negativně. Martin Soukup byl zvolen díky jeho profesionalitě, zkušenostem, pracovitosti, ale také pro jeho empatii, dobrosrdečnost a schopnost rozdávat kolem sebe radost a optimismus.

Martin Soukup je muž, za kterým jsou vidět výsledky. Díky jeho vytrvalosti vítáme v Hradci znovu nové občánky v Divadle Drak. Hned v počátku jeho politické kariéry prosadil v zastupitelstvu nákup továrny Vertex pro potřeby městské knihovny a zachránil tak tuto unikátní budovu před demolicí. Podařilo se mu zorganizovat a realizovat nepopulární optimalizaci sítě základních škol, která přinesla zachování kvality výuky. Na poli kultury sjednotil do té doby roztříštěný systém finanční podpory neziskovému sektoru (Fond 5P) a se svým týmem zavedl systém vícezdrojového financování. Občanští demokraté prosadili přes odmítavý postoj některých kolegů z koalice výstavbu sportovního areálu Bavlna a sportoviště pro pozemní hokej ve Farářství. S tehdejším primátorem za Občanské demokraty Oldřichem Vlasákem zavedli úspěšný projekt Internet pro seniory a zahájil projekt Otevřená dětská hřiště. Pod jeho vedením byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce školských zařízení a školy tak dostávají barevný kabát. Nejen proto si Občanská demokratická strana vybrala jako zkušeného lídra do komunálních voleb právě Martina Soukupa.

Martin Soukup je ženatý a má 4 děti. S rodinou žije v Hradci Králové. Je příslušníkem aktivních záloh Armády České republiky, členem Klubu dárců krve a členem Českého červeného kříže Hradec Králové. Je držitel zlaté plakety MUDr. Jánského. Je pohodovým člověkem, motocyklistou a aktivním členem mysliveckého sdružení.

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…