ODS: Výkonná rada projedná přesunutí kongresu do Olomouce

11.12.2013 17:30

Výkonná rada Občanské demokratické strany projedná na svém pondělním jednání mimo jiné návrh grémia o přesunutí lednového kongresu z Prahy do Olomouce.

ODS: Výkonná rada projedná přesunutí kongresu do Olomouce
Foto: red
Popisek: Logo ODS

O změně místa konání rozhodlo grémium ODS s ohledem na další snížení nákladů na kongres. Původně ohlášený termín 18. a 19. ledna zůstává beze změn.

„Výkonná rada pověřila grémium, aby vybralo termín a místo kongresu s ohledem na co nejnižší náklady. Vzhledem k tomu, že se v již stanoveném termínu 18. a 19. ledna nově uvolnil prostor v olomouckém kongresovém hotelu Clarion, rozhodlo grémium přesunout kongres z Prahy do Olomouce a zařadit tento bod na jednání nejbližší výkonné rady,“ vysvětluje Martin Kuba, úřadující předseda Občanské demokratické strany, a dodává, že v čase, kdy grémium rozhodovalo o konání kongresu, byl olomoucký kongresový hotel rezervovaný a nejvýhodnější variantou bylo uspořádání kongresu v termínu 18. a 19. ledna v pražském hotelu Clarion.

„Pokud výkonná rada schválí přesun z Prahy do Olomouce, dostane navíc 24. kongres velkou symbolickou hodnotu, protože na stejném místě v Olomouci byla v roce 1991 Občanská demokratická strana založena. Kde jinde začít restart ODS z její současné těžké situace než právě tam,“ dodává Martin Kuba.

Vedle možné změny místa pro konání kongresu se pondělní výkonná rada bude zabývat také aktuální politickou situací, tedy zejména vývojem při sestavování vlády. Jednání výkonné rady začne v sídle ODS v Doudlebské 5 v Praze v pondělí 16. 12. v 19.00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.