ODS navrhla zrušení daně z převodu nemovitosti

27.11.2013 21:53

Poslanci Občanské demokratické strany navrhnou zrušení daně z převodu nemovitosti. Hned na prvním zasedání nové Poslanecké sněmovny to oznámil Adolf Beznoska, poslanec ODS a také 1. náměstek primátora Mladé Boleslavi.

ODS navrhla zrušení daně z převodu nemovitosti
Foto: red
Popisek: Logo ODS

„Nechci se zúčastnit soutěže o to, kolik návrhů nových zákonů připravíme, k níž se v této Sněmovně schyluje. Místo toho bychom naopak měli rušit ty zákony, které komplikují lidem život. Daň z převodu nemovitosti je toho typickým příkladem,“ říká Adolf Beznoska. „Předložím návrh, kterým tuto daň zcela zrušíme, protože má v sobě zakódovanou nemravnost, kdy člověk při nákupu nemovitosti platí extra daň z peněz, které už jednou zdanil. Konkrétně – pokud kupříkladu mladý pár kupuje svoje první bydlení, místo daně z převodu nemovitosti by si za stejně peníze mohl pořídit třeba kuchyň nebo si vybavit obývák,“ dodává Beznoska.

Adolf Beznoska zrušení daně z převodu nemovitosti ohlásil během projednávání zákonného opatření Senátu o dani z nabytí nemovitých věcí, které je jednou z norem souvisejících s novým občanským zákoníkem. Beznoska připomíná, že zákonná opatření není možné upravovat poslaneckými pozměňovacími návrhy, proto zrušení nebylo možné navrhnout už na středečním jednání Sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

6:23 SPOLU a PirSTAN: Korespondenční volba je spravedlivá, férová, jednoduchá a nezpochybnitelná

Poslanci se sešli na mimořádné schůzi, jejímž cílem ze strany opozice je znemožnit našim krajanům vo…