Okamura: Hejtman soc.dem. Novotný odmítl podat ruku našemu lídrovi

26.09.2013 15:14

Při podávání rukou na konci včerejší předvolební debaty v České televizi jediný hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD) odmítl podat ruku našemu lídrovi Pavlovi P. Riesovi.

Okamura: Hejtman soc.dem. Novotný odmítl podat ruku našemu lídrovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Základem volebního programu hnutí Úsvit je prosazení zákona o referendu. Přes to prý nejede vlak

Přiznal tím nechtěně svoji zuřivost nad tím, že Pavel P. Ries v diskusi připomněl rozkradené EU fondy a pokutu 550 000 000, které musí Karlovarský kraj zaplatit (na každého obyvatele 2000 Kč). Toho se chytli ostatní diskutující a hejtman se dokonale ztrapnil výmluvami, že za to může každý jiný jenom ne on, hlava krajské vlády (už 5 let) a krajská vláda samotná.

Bývalý sportovec a učitel tělocviku hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD), zbytněl sezením na třech židlích (hejtmanské, poslanecké a dozorčí ve VZP) natolik, že ztratil sportovního ducha a glanc. Odmítl podat po televizní předvolební debatě v ČT lídrovi hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury Pavlu P. Riesovi ruku k údivu ostatních lídrů stran. Inu je nepříjemné tahat před volbami a před kamerami ČT na světlo zlodějny, které se za jeho šéfování krajské vládě děly a které mají nyní zaplatit voliči Karlovarského kraje. Pokud by zde byla morální a trestně právní odpovědnost politiků, o kterou hnutí Úsvit usiluje, zaplatili by uvedenou sumu politici, odpovědní za tuto rozkrádačku a ne občané Karlovarského kraje. Navíc by je jejich voliči mohli odvolat – odvolávání politiků je jeden z klíčových bodů hnutí Úsvit. Takhle můžou občané jen skřípat zuby a platit! „Když se člověk spálí, obvykle si už znovu na místo, kde se spálil, nesáhne. Jsem přesvědčený o tom, že volič Karlovarského kraje se nebude chtít znovu spálit na stejném místě a hejtmanovi to dá ve volbách jasně najevo", dodává Pavel P. Ries.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).