Okamura: Když se nebude krást, na důchody bude!

23.11.2013 9:39

Předseda Hnutí Úsvit byl hostem pořadu „Máte slovo“. S palčivým tématem „Důchody a důchodci“ se přitom popasoval velmi dobře. Hned v úvodu se rozhořela diskuze nad otázkou valorizace důchodů, zatímco ostatní se dohadovali nad částkou, Tomio Okamura řešil i jak to udělat a co je zapotřebí.

Okamura: Když se nebude krást, na důchody bude!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Souhlasím s tím, že musíme zvýšit důchody. Můžeme je zvýšit okamžitě, minimálně o několik stovek korun. A já řeknu jak.  Zaprvé musíme nastartovat ekonomiku. K tomu vede neměnit daňové prostředí, aby firmy nepropouštěly a také snižovat DPH, abychom nastartovali spotřebu, ulevili lidem a dosáhli přirozeného vytváření pracovních míst. Aby zaměstnaní odváděli sociální pojištění a bylo na ty důchody. A další klíčová věc, musíme podpořit rodiny s dětmi. Úsvit navrhuje bezúročné novomanželské půjčky, protože jako národ vymíráme. To znamená, že nemá kdo pracovat na ty důchody. Musíme zvýšit porodnost dětí a také musíme například podpořit místa v mateřských školkách, aby dětí bylo co nejvíce, a oni pak budou 40 let pracovat a na důchody bude,“ nastínil Tomio Okamura, že problém důchodů je zapotřebí řešit komplexně.

Na druhou stranu peníze na důchody mohou být, pokud státní rozpočet nebude čelit nájezdům kmotrů. „ Je pravda, že ty úspory můžeme najít i teď, ale u toho už ty minulé vlády byly. Například já jsem se bavil s ekonomy a potvrdili nám program Úsvitu přímé demokracie, že kdybychom poprvé v historii České republiky udělali forenzní audit státního rozpočtu, tak hned ušetříme několik miliard“.

V této souvislosti Tomio Okamura připomněl i analýzu profesora Švejnara „kdyby se tady nepředražovaly veřejné zakázky a nerozkrádaly peníze, tak i profesor Švejnar zanalyzoval, že bychom měli 60 až sto miliard ve státním rozpočtu navíc. To znamená, na ty důchody je, ale proč tady dosavadní vlády nechaly ten rozpočet a nechávají ho rozkrádat nějakým kmotrům a zlodějům a pak není na důchody, to opravdu není dotaz na mě, protože Úsvit přímé demokracie je v parlamentu čtrnáct dní a my to chceme změnit.“

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…