Okamura: O nutnosti podat majetkové přiznání jsem nevěděl. Špatný úmysl v tom nebyl

01.12.2013 6:32

Vyjádření k dnešní zprávě, že jsem jako senátor nepodal majetkové přiznání.

Okamura: O nutnosti podat majetkové přiznání jsem nevěděl. Špatný úmysl v tom nebyl
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Tomio Okamura

Senátor a poslanec podává svoje majetkové přiznání za uplynulý rok do června následujícího roku, což jsem letos řádně učinil za loňský rok. V případě, že mu však mandát skončí předčasně například zvolením senátora poslancem, platí zákonná výjimka, že musí podat přiznání do jednoho měsíce od zkončení mandátu.

Přestože mi po skončení mandátu senátora přišel ze Senátu obsáhlý dopis o tom, co všechno mám udělat (např. vrátit diplomatický pas atd.), tak o této výjimce ohledně majetkového přiznání tam nebyla ani zmínka a nikdo ze Senátu mne na tuto výjimku ani neupozornil, takže jsem o této výjimce prostě nevěděl a za to se omlouvám. Nebyl v tom žádný špatný úmysl.

Poté, co jsem se o této výjimce od médií dozvěděl, ihned jsem své majetkové přiznání nechal vypracovat a bez prodlení odeslat do Senátu, takže Senát by měl dnes či zítra moje majetkové přiznání obdržet.

Mrzí mne, že moji bývalí kolegové ze Senátu místo toho, aby mne na tuto výjimku upozornili, tak kontaktují nejprve média a udělali z této záležitosti politickou hru.

Přitom jsem byl jediný senátor, který odmítl jezdit na zahraniční cesty za veřejné peníze, vetšinu platu jsem rozdal darem na dobročinné účely a nenechal jsem si například ani proplácet z veřejných prostředků svůj vlastní telefon, přestože jsem na to měl nárok.

Nemám žádný problém s tím zveřejnovat svoje příjmy, o čemž svědčí to, že jsem v červnu zveřejnil příjmy za celý loňský rok, přestože mi to zákon jako senátorovi ukládal pouze za dva měsíce, co jsem byl senátorem.

Tomio Okamura  

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu