Okamura: Poslanci, nekompromitujte se dál podporou několika gaunerů

23.06.2013 10:21

Včera bylo naše hnutí oficiálně zapsáno na Ministerstvu vnitra. Díky našemu poslanci  Radimu Fialovi jsme se stali další, to znamená šestou parlamentní stranou, která je navíc zastoupená jak v Poslanecké sněmovně a v mé osobě je zastoupená také v Senátu.

Okamura: Poslanci, nekompromitujte se dál podporou několika gaunerů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Doufáme proto, že nás přestanou ignorovat agentury pro výzkum veřejného mínění. My jsme si nechali v květnu udělat průzkum, který mimo jiné obsahoval i volební preference našeho hnutí, a jsme zvědaví nakolik se oficiální průzkumy trefí. Všichni totiž víme, že průzkumy  umí vybraní politici ovlivnit, a politické strany si proto objednávají průzkumy dvojí - jeden pro média a druhý necinknutý pro sebe, aby strany věděly, jak na tom doopravdy jsou.

Pokud jde o naše preference, byli jsme z čísel mírně řečeno hodně šokovaní. Nebudu prozrazovat konkrétní čísla, ale kdyby se prognóza naplnila jen z poloviny, tak máme stále šanci dokonce vyhrát volby.

Ostatní neparlamentní strany a hnutí jsou v podstatě bez jakékoli šance. Což je pro nás smutné - raději bychom měly v parlamentu partnery nezkompromitované minulými i současnými zločiny svých ministrů či poslanců. Jsme ale připraveni spolupracovat s každým slušným poslancem a senátorem a také to už teď při navrhování zákonů děláme.

Chtěl bych touto cestou také vyzvat své přátele ve sněmovně, kteří dosud váhali, zda se k nám veřejně připojit – přátelé, nekompromitujte se už dál podporou několika mocichtivých gaunerů. Popravdě řečeno je to také politicky neprozíravé. V příštích týdnech se počet skandálů a odhalených zločinů jen  znásobí.

Policie a státní zástupci zcela evidentně ztratili ostych a současnou kauzou stíhání politiků v nejvyšších mocenských patrech nekončí. Naopak, tohle berme jako první výstřel z Aurory. Znamená to, že při troše dobré práce se ve vězení sejde velmi mnoho současných i minulých ministrů, premiérů či předsedů politických stran. A to TOP 09 počínaje a ČSSD konče.

Budeme usilovat o to, aby Poslanecká sněmovna, která ztratila důvěru veřejnosti, zkrátila volební období a lidé měli šanci zvolit si zástupce, kterým budou moci důvěřovat.

K programu našeho hnutí bych rád uvedl, že za klíčové body našeho programu považujeme:

  • zavedení přímé volby poslanců, starostů a hejtmanů
  • prosazení zákona o referendu, který občanům umožní vymoci žádané změny (možnost pomocí referenda prosadit, upravit či naopak zablokovat zákon)
  • odvolatelnost všech přímo volených politiků 
  • zákaz souběhu funkce ministra vlády a poslance nebo senátora
  • ústavní brzdu bránící dalšímu neopodstatněnému zadlužování, cílem jsou vyrovnané veřejné rozpočty s legislativou podle švýcarského vzoru
  • důsledné oddělení moci zákonodárné od moci výkonné. Vláda bude jmenována přímo voleným a občany odvolatelným prezidentem bez nutnosti vyslovení důvěry poslaneckou sněmovnou - konec přeběhlíků, vratkých koalic a uplácení poslanců.
  • asné uzákonění osobní, hmotné a trestní odpovědnosti pro politiky, exekutivu, soudce a státní zástupce

 Dovolte mi, abych Vám představil prvních pět osobností, které budou naše hnutí reprezentovat, organizovat činnost v jednotlivých krajích a dělat přípravu pro volby do Poslanecké sněmovny.
 
Garantem pro moravsko-slezský kraj je Jana Lorencová, renomovaná investigativní novinářka, která krom jiného stojí za odhalením kauzy lehkých topných olejů.
 
Náš poslanec Radim Fiala se bude starat o kraj Olomoucký - Radima doufám nemusím představovat - byl to on, kdo díky preferenčním hlasům občanů přeskákal v minulých volbách lídra ODS Ivana Langera, a byl to on, kdo jako jediný - pravím jediný takzvaný rebel nevzal žádný úplatek a odmítl hlasovat pro zvýšení daní - tedy porušit svůj volební program.
 
Pardubický kraj bude mít na starosti Marek Černoch, dopravní pilot, skvělý muzikant, syn legendárního zpěváka Karla Černocha, bývalý ředitel hudebního rádia a manažer mnoha firem.

Georgi Bidenko, úspěšný manažer rodinné firmy s miliardovými obraty – bez jediné státní zakázky - bude mít na starosti středočeský kraj. Snad ještě poznámka ke jménu, Georgi má tatínka z Bulharska a maminku Češku a celý život žil v České republice.
 
Ústecký kraj si vzal na starost Jaroslav Novák, investigativní novinář,  spisovatel a krom mnoha jiného autor prvního českého filmu se světovou hudební špičkou - legendární skupinou Nazareth.
 
Zlínský kraj a samozřejmě i celou Českou republiku bude mít na starosti Tomio Okamura.
 
V blízké době představíme další osobnosti, které budou garanty a koordinátory v dalších krajích ČR.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě