Okamura: TIC není rozhodně tím, kdo by měl hodnotit transparetnost jiných subjektů

02.10.2013 14:18

Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury bylo dnes médii a Transparency international (TIC) obviněno z toho, že má po SPOZ nejvíce nejasností ohledně financování.

Okamura: TIC není rozhodně tím, kdo by měl hodnotit transparetnost jiných subjektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Je to prokazatelná účelová lež.

Financování kampaně hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia okamury nemůže být  transparetnější  - vzali jsme si u Fio banky úvěr a otevřeli jsme si jako jedni z prvních transparentní účet.

Žádné sponzory nemáme - v případě potřeby dalších financí je připravený na transparentní účet přidat peníze Tomio Okamura ze svých řádně zdaněných peněz.

Transparency international nás oslovila a žádala, abychom jí zodpovídali nějaké dotazy. To jsme z velmi zásadních důvodů odmítli.

Tato organizace Tomia Okamuru křivě obvinila a pošpinila i před prezidentskými volbami  - jak víme Tomio Okamura, v té době žádnou kampaň nevedl, neměl sponzory a neutratil na ni ani haléř.

Transparency international naopak za nejtransparentnějšího označila svého favorita Jana Fischera, který jak se ukázalo, vedl dokonce dvoje účty a měl černé peníze od miliardářer Chrenka a prokazatelně také porušoval i zákony, které upravují financování prezidentkých kampaní.

Na nestandardní jednání Transparency  international (TIC) a na její naprosto netransparetní financování jsme upozornili orgány činné v trestním řízení a předali jsme jim také dokumenty, které trestnou činnost Transparency international dokumentují.

V současnosti Obvodní státní zastupitelství v Praze 8 předalo k prošetření vybraných trestných činů TIC obvodnímu ředitelství policie Praha III, konkrétně odboru vyšetřování hospodářské kriminality.

Je zřejmé, že TIC není rozhodně tím, kdo by měl hodnotit transparetnost jiných subjektů, minimálně do doby, než policie vyhodnotí její vlastní netransparentnost, kriminální činnostt a hospodářské delikty.

Zakladatel a šéf Transparency international pan Láska navíc sám kandiduje ve volbách do Poslanecké sněmovny ve Středočeském kraji, tedy přímo proti Tomio Okamurovi.

Je skandální, že politický konkurent si osobuje právo špinit své konkurenty prostřednictví pseudonezávislé organizace.

Jde o další příklad, kdy TIC zasahuje nekalým způsobem do voleb a pokouší se ovlivnit jejich výsledek, resp. poškodit vybrané subjekty či kandidáty.

Tomio Okamura - předseda hnutí Úsvit přímé denmokracie Tomia Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…