Paroubek: Novodobý Berija? Česká justice má z ostudy talár

04.09.2013 11:34

Když Ústecký soud loni v říjnu označil výrok Romana Housky o tom, že jsem podle něj „novodobý Berija“ (konkrétně: „Paroubek, to je novodobý Berija. Dokáže rozložit demokratický systém kdekoliv, kam se svou suitou veksláků a ranařů vstoupí.“) sice za urážlivý, ale nikoliv odsouzeníhodný, příliš jsem se tomu nedivil.

Paroubek: Novodobý Berija? Česká justice má z ostudy talár
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Ústecký soud je totiž známý svým mnohdy podivným rozhodováním a R. Houska se navíc neštítí vůbec ničeho. Ostatně, kdo jej zná, jistě mi to potvrdí. Když ale to samé včera prohlásil soud vyšší instance v Praze, musel jsem konstatovat, či si spíše postesknout, že prohnilost české justice nezná mezí.

Neumím si představit, že by se něco podobného mohlo stát v jakékoliv jiné vyspělé zemi. Notabene, mluví-li zrovna Roman Houska o demokracii a vekslácích či ranařích, je to něco naprosto absurdního, ač nevím, koho tím má pan Houska na mysli. Jde ale hlavně o srovnání mé osoby s masovým vrahem, který má na svědomí miliony životů, za což byl také popraven. To je pro mne něco zcela nepřípustného a nepředstavitelného. Je to asi to samé, jako bych některého z rozhodujících soudců označil za novodobého Rolanda Freislera, známého představitele nacistické justice, zodpovědného za stovky justičních vražd, asi by se jim to také příliš nelíbilo.

Prohnilost české justice nezná mezí a i tento případ ukazuje, že jsme na úrovni Kyrgyzstánu nebo Zimbabwe. O stavu české justice také leccos vypovídá fakt, že ministryní spravedlnosti je Marie Benešová, jejímž je právě Roman Houska přítelem a neformálním poradcem, který podle dostupných informací zařídil její nominaci na ústeckou kandidátku ČSSD.

Jsem připraven se obrátit k Evropskému soudu pro lidská práva. Ač jsem si vědom, že se celá věc může táhnout několik let a bude mne stát mnoho finančních prostředků, cítím nutnost se tímto způsobem bránit. Bude to jen další ostuda české justice, která má však už dnes z ostudy talár.

Jiří Paroubek

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…