Paroubek: Rozhodnutí Nejvyššího soudu je z právního hlediska kuriózní

17.07.2013 19:43

Rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci stíhání tří exposlanců ODS a v konečném důsledku i bývalého premiéra Petra Nečase je z právního hlediska kuriózní a je velkou blamáží české justice a části státních zástupců.

Paroubek: Rozhodnutí Nejvyššího soudu je z právního hlediska kuriózní
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Všichni tak nějak tušíme, že obsazení postů ve státních podnicích výměnou za složení mandátu a umožnění schválení církevních restitucí či dalšího zvýšení DPH bylo poněkud "za čárou" oproti běžným politickým dohodám.

Na druhé straně zde ale máme monstrózní policejní zatýkání, sebejisté státní zástupce, neprůstřelná obvinění. Bohužel, jediným výsledkem celé akce je s trochou nadsázky projížďka několika bývalých poslanců policejní Octavií a měsíc strávený ve vazbě.

Pro exposlance Šnajdra, Tluchoře a Fuksu je to navíc šance, jak na celé věci vydělat, neboť očekávám, že se budou bránit. Připomínám, že např. Věra Jourová, která strávila neoprávněně kvůli pochybení plk. Kubiceho a jeho spolupracovníků ve vazbě třicet tři dní, vysoudila na státu více než třímilionovou náhradu.

Ponese za to někdo v tomto případě odpovědnost?

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi