Paroubek: USA by měly sdělit, jak zabrání dalšímu řádění svých zpravodajských služeb

03.11.2013 17:49

Tajný sběr zpravodajských informací u desítek světových politiků ze strany tajných služeb Spojených států a Velké Británie je v těchto dnech tématem číslo jedna v celé západní Evropě. U nás se tomuto tématu věnuje v médiích pouze velmi malá pozornost. Proč?

Paroubek: USA by měly sdělit, jak zabrání dalšímu řádění svých zpravodajských služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Vedle víkendového volebního výsledku a dění v ČSSD by toto významné odhalení mělo zajímat všechny, kteří se zaklínají svobodou a demokracií. Proč se čeští žurnalisté, česká média o celou věc nezajímají? Jsou snad tak vystrašení z amerických zpravodajských služeb?

Již od vypuknutí kauzy okolo Edwarda Snowdena bylo jasné, že americké tajné služby čeká celosvětový skandál. Že ale zasáhne i nejvyšší patra světové politiky, to mohl odhadovat málo kdo. Teď už je ale jasné, proč Američané takovým nevídaným způsobem po celém světě naháněli právě Snowdena, který se stal nepřítelem státu č. 1.

Spojené státy a jejich tajné služby by se měli omluvit nejen Snowdenovi, ale zároveň i všem svým spojencům, jejichž čelní představitele odposlouchávali. Je to neslýchané a téměř neuvěřitelné. Nechápal jsem něco podobného mezi lidmi z Věcí veřejných, kteří se alespoň na začátku tvářili jako přátelé, a nechápu to ani v tomto případě. Mělo by z úst našich "spojenců" z USA zaznít i to, jak zabrání tomu, aby napříště zpravodajské služby nemohly řádit podobným způsobem.

Česká vláda, český prezident a lídři parlamentních stran by měli sebrat odvahu a okamžitě se dotázat, kdo, kdy, jakým způsobem a s jakými výsledky byl na území české republiky sledován z českých politiků. Podle Snowdenových informací i Praha a Česká republika patří k městům a zemím, kde sledování probíhalo.

Zatím všichni mlčí! Tak vypadá naše svoboda v praxi. Tajit celý problém trapně před českými občany v českých médiích je zcela neslýchané.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21 - Národní socialisté

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…