Pavlíčko (SZ): Opatrnost jihočeských politiků před volbami

15.10.2013 4:31

Překvapuje mne zdánlivé opatrnictví, spíše TICHO kandidujících v jihočeském kraji ve dvou zásadních regionálních tématech jakými je dopravní téma.

Pavlíčko (SZ): Opatrnost jihočeských politiků před volbami
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Jedná se mi o vztah k propojení  a stavby dálnice D3, potažmo R3 a R4 a návaznost na dostavbu JE Temelín, kterou se občasně leckdo zaklíná. Druhým tématem je potom energetické. Klidně můžeme začít výstavbou dvou nových bloků JE Temelín.  Vyjádření jsou opatrná, nekonkrétní vedena snahou nezaplést se do tématu a hlavně nebýt konkrétní.

Proč většina kandidujících do PS parlamentu ČR nepřináší  své vize? Je jim nebo je již vše jasné a řešení mají, ale před námi jej tají ?

Rád bych se něco dozvěděl o názorech jednotlivých lídrů kandidujících stran na bezpečnost JETE, co preferují, jak se staví k dalším vyvolaným problémům (hlubinné úložiště apod.) a hlavně, co budou dělat konkrétně.

Místo toho jsme denně zahlcováni z hlediska fungování a problematiky státu a regionu  do budoucna  „pseudoproblémy“. Řada z nich je jen lacinou kouřovou clonou a politickým artiklem a je jen regionální záležitostí (výlet kabrioletů k Černému jezeru s bývalým pplk. pohraniční policie, v jihočeském městě nechtějí ubytovnu, od někoho zase že "Zastavili jsme Kalouska").

Nemají snad své vize, svá řešení ? Nechtějí  je znát nebo věci nerozumí ?

Nebo jen jdou za „dobrým bidlem“  bez ohledu na službu veřejnosti a posléze budou konat podle hesla: Kam vítr, tam plášť.

Máme se na co těšit Jihočeši!!!

PS: Nebylo by lepší znovu zavést lisovačku pro politiky? V praktické rovině bychom potom mohli vylosovat dodavatele 2 bloků JETE během několika minut a ČEZ by nemusel ztrácet čas s politiky nebo také třeba nové majitele státních pozemků např. v NP Šumava pro stavbu lanovky. Nepřímo bychom tak mohli zvýšit sledovanost televizních stanic namísto některých televizních neobyčejně neplodných debat a televizních pořadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alois Pavlíčko - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.