Piráti: Společně proti fašismu

17.11.2013 11:16

Čeká nás 17. listopad, Mezinárodní den studentstva. Snad je to paradox, nebo i záměr, ale tento významný den se rozhodla pošlapat Dělnická strana tím, že se rozhodla v centru Prahy pořádat pochod dělnické mládeže.

Piráti: Společně proti fašismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Připomeňme si, že v roce 1939 17. listopadu předcházela smrt studenta Jana Opletala, který byl při poklidné demonstraci proti okupaci 28.10. postřelen. Svým zraněním podlehl 11. 11. a jeho pohřeb 15. 11. odstartoval řadu protestů proti okupaci.

Je opravdu zvláštní, že pietní den, který vzpomíná právě na oběti nacismu z řad studentů, se rozhodla pořádat pochod strana, která má s nacismem mnoho společného. Odkazuje se k nacismu zejména svou štvavou rétorikou proti sociálně vyloučeným lidem, Romům a přistěhovalcům, která je podezřele podobná rétorice proti Židům z třicátých let.

Pojďme společně ukázat, že rasismus a šíření nenávisti vůči druhým lidem nemá ve dvacátém prvním století co dělat. Vyzýváme všechny, kteří s rétorikou DSSS nesouhlasí, aby dali jasně najevo, že Praha je světová metropole, kde má prostor pro svůj rozvoj každý bez ohledu na barvu kůže, náboženství, sexuální orientaci, pohlaví a věk. Nedovolte, aby naše pasivita dodala Dělnické straně pocit, že extrémisté mají pravdu. Přijďte na demonstraci Společně proti Fašismu, která se uskuteční od čtrnácti hodin na Jungmannově náměstí, více informací se dočtete na Facebookové události.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …