Předsedou TOP 09 je Karel Schwarzenberg, 1. místopředsedou Miroslav Kalousek

08.12.2013 17:02

Karel Schwarzenberg byl zvolen opět předsedou TOP 09. V tajné volbě na 3. sněmu strany získal 92 procent hlasů. Post prvního místopředsedy obhájil jednoznačně také Miroslav Kalousek. O dalších stranických křeslech a vedení strany rozhoduje TOP 09 ve svůj druhý den sněmu v Praze.

Předsedou TOP 09 je Karel Schwarzenberg, 1. místopředsedou Miroslav Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

„Děkuji za velikou důvěru. Zvolili jste si někoho, který vás nemůže v příštích letech šetřit. Musím trvat na tom, abychom poctivě pracovali pro blaho této republiky. Abychom zachovali naši svobodu, demokracii a stali se konečně spořádaným evropským státem,“ řekl pro vítězné volbě Karel Schwarzenberg.

Dosavadní předseda TOP 09 znovu potvrdil, že se těší maximální podpoře strany. V nedělní volbě ho podpořilo více než 92 procent delegátů a Karel Schwarzenberg tak jednoznačně obhájil funkci předsedy TOP 09. Ve svém kandidátském projevu zdůraznil, že by TOP 09 měla zůstat takovou, jaká je. „Budeme nadále tací, jací jsme. Strana bez velkého rámusu kolem sebe, ale strana, která soustavně pracuje na svém politickém úspěchu,“ řekl Karel Schwarzenberg.

Necelé dvě stovky delegátů sněmu potvrdilo v druhé nejvyšší stranické funkci také Miroslava Kalouska. Ten od nich získal 91 procent hlasů. „Slibuji, že tu práci budu dělat se stejným nasazením a zarputilostí, která někoho štve, ale jinak to nejde. Dali jste mi důvěru a zároveň jste mi naložili na záda velké penzum práce. Nechceme-li být stranou izolovanou, musíme umět komunikovat s občanskými iniciativami a s mezinárodními institucemi,“ řekl po zvolení Miroslav Kalousek.

„Tato spolupráce je základ našeho úspěchu. Jsme ideální duo, které nikdo nerozdělí. Tato spolupráce je základ našeho úspěchu,“ dodal předseda Karel Schwarzenberg.

Členové TOP 09 volí už od minulého sněmu v Hradci Králové výlučně elektronicky. Navíc letos poprvé TOP 09 při přepisech projevů použila přepis mluveného slova počítačem (Newton Dictate).

Na kandidátské projevy předsedy a prvního místopředsedy strany se můžete podívat na webu: http://www.top09.cz/snem-2013/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…