Premiér Rusnok: Na volby jsme výborně připraveni

15.10.2013 18:08

Předseda vlády Jiří Rusnok navštívil v úterý 15. října 2013 Český statistický úřad před volbami.

Premiér Rusnok: Na volby jsme výborně připraveni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Předseda vlády navštívil statistický úřad, aby se ujistil o bezchybné přípravě na nadcházející sněmovní volby, které se uskuteční v pátek 25. a v sobotu 26. října. Český statistický úřad proto vyzkoušel funkčnost všech systémů přímo před premiérem.

„Skutečně jsem byl seznámen přiměřeně do detailů s tím, jak probíhají přípravy. V tomto roce je to o to zajímavější a pro kolegy z ČSÚ složitější, že doba na přípravu voleb byla krátká,“ řekl Jiří Rusnok. Termín mezi vyhlášením a konáním voleb je letos o jednu třetinu kratší než standardně vzhledem ke kratšímu volebnímu období Poslanecké sněmovny, která se v srpnu rozpustila.

„Panu premiérovi jsme ukázali naše výpočetní středisko stejně tak měl možnost se podívat na druhou zkoušku, která na úřadě probíhala. Pevně věřím, že naši pracovníci ukázali, že ČSÚ je na volby připraven velmi dobře,“ vysvětlila po setkání předsedkyně úřadu Iva Ritschelová.

„Všichni, kdo se podílejí na přípravě voleb, to mají mnohem složitější, chci jim za to poděkovat, že i v tom zkráceném termínu mají všechno připraveno, jak má být,“ dodal předseda vlády, podle kterého jsou volby nejen svátkem demokracie, ale i svátkem statistiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.