Primátor Thoma: Máj pohlídá více policistů, slíbil ministr

24.07.2013 11:04

České Budějovice dnes navštívil nový ministr vnitra Martin Pecina spolu s policejním prezidentem Martinem Červíčkem. S jihočeským krajským ředitelem Policie ČR Radomírem Heřmanem a primátorem Jurajem Thomou a náměstkem Petrem Podholou jednal i o situaci na Máji.

Primátor Thoma: Máj pohlídá více policistů, slíbil ministr
Foto: archiv
Popisek: Primátor Českých Budějovic a lídr HOPB Juraj Thoma

Ministr i zástupci Policie ČR přislíbili, že bezpečnost v problémových lokalitách posílí kromě strážníků městské policie i více hlídek Policie ČR. Dále budou na Máji pomáhat tzv. asistenti prevence kriminality, kteří se osvědčili v jiných regionech, ale v Českých Budějovicích dosud nepůsobili. Mělo by se jednat o čtyři lidi přímo z Máje, kteří budou schopni být pro ostatní autoritou.

Ke zlepšení situace na Máji přispějí i opatření, jež chystá město. "Budeme jednat o doprovodných sociálních programech – opatřeních, která by měla na sídliště přivést lidi z administrativy, kteří budou schopni a ochotni lidem, kteří mají problém či handicap, radit. Bude tam detašované pracoviště radnice, bude tam mobilní služebna městské policie," uvedl primátor Juraj Thoma na tiskové konferenci po jednání s ministrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: c-budejovice.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…