Primátorka Fraňková: Návštěva prezidenta Pardubice na 100 tisíc nepřijde

08.09.2013 12:41

Prohlášení primátorky města Štěpánky Fraňkové.

Primátorka Fraňková: Návštěva prezidenta Pardubice na 100 tisíc nepřijde
Foto: Redakce
Popisek: MUDr Štěpánka Fraňková

Jsem nucena se ohradit proti informacím, které se v posledních dnech objevily v médiích v souvislosti s přípravou návštěvy prezidenta ČR Miloše Zemana v našem městě. Mohu zodpovědně prohlásit, že finanční podíl města na této významné události, jakou návštěva hlavy státu bezesporu je, bude podstatně menší, než uvádějí média a někteří pardubičtí politici.

V tomto týdnu na radě jsme skutečně schválili navýšení takzvaného repre fondu města o 100.000 korun, nicméně návštěva prezidenta není jediným důvodem. Dalším je třeba výjezdní seminář zastupitelů k přípravě strategického plánu města. Pokud se týká nákladů na zajištění návštěvy prezidenta republiky v Pardubicích, odhadujeme, že se budou pohybovat kolem třiceti tisíc korun.

Je fakt, že při předešlé prezidentské návštěvě jsme se na organizaci nepodíleli, ale návštěvu prezidenta republiky v Pardubicích považuji za natolik významnou událost, že na ochotě vyjít vstříc představě Hradu o technickém zajištění setkání Miloše Zemana s pardubickými občany nevidím nic divného. Malé pódium zastřešené pro případ špatného počasí a ozvučení pro to, aby mohl prezident s občany hovořit, určitě není v takovémto případě nehorázným přepychem.

Ostatně, pokud si dobře vzpomínám, nejsou návštěvy prezidenta v Pardubicích až tak běžnou záležitostí, aby si město takovéto náklady nemohlo dovolit. T. G. Masaryk tu byl myslím třikrát, stejně jako Václav Havel a Václav Klaus. Všem se tu vždy dostalo důstojného přijetí, jaké hlavě státu náleží a pokud tvrdíme, že žijeme v demokratické zemi, nevidím důvod, proč by tomu nyní mělo být jinak.

Štěpánka Fraňková
primátorka města Pardubic

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…