Rada (ČSSD): U mě má Rusnokova vláda důvěru, ale...

05.08.2013 20:01

Kdybych já byl poslancem a měl možnost hlasovat o důvěře Rusnokově vládě, hlasoval bych PRO důvěru. Ale s určitými výhradami.

Rada (ČSSD): U mě má Rusnokova vláda důvěru, ale...
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Následující řádky jsou vyjádřením mého soukromého názoru. V tuto chvíli mám takový názor proto, že nevidím jiné reálné fungující řešení.

Přestože některé členy vlády (jako je ministr kultury Balvín) nechápu a přemýšlím o jejich zdravém rozumu, se spoustou se znám osobně a věřím jim i jejich cílům. Teď si zkrátka zasloužíme alespoň trochu rozumnou vládu, která začne napravovat to, co způsobily vlády pravicové a zachrání - i v Evropě - co se dá.

U některých členů vlády mám značné pochybnosti o tom, že vůbec tuší, co mají dělat. Třeba případ ministra kultury Jiřího Balvína je krásnou ukázkou toho, že resort se prostě nedá řídit jako firma. Jednoduše nelze dělat unáhlená a hloupá rozhodnutí při odvolávání podřízených a nelze prohlašovat takové nesmysly, že "lze ubrat z peněz na sociální dávky a dát to na kulturu", alespoň ne od rozumného a soudného ministra kultury. Své pochybnosti mám i o ministrovi financí, a to ne ani tak kvůli jeho podivnému financování kampaně, které se naprosto záhadně a jistě jen náhodou vyřešilo den před tím, než si na čelo přilepil logo ministerstva financí. Zdá se mi ale, že zejména lidé kolem něj jednoduše nedokáží jednak udržet přípravu jakéhokoliv rozumného rozpočtu a také se nedokáží vyrovnat s pohrobky minulosti v podobě aktivit a projektů neomezeného vládce krále Miroslava prvního řečeného Kalouska (tedy pardon, krále Miroslava, nikoliv prvního, ale jediného - jak sám nezapomněl zdůraznit).

Naopak osobně hodně očekávám od ministrů vnitra, dopravy a zdravotnictví - zejména ke směru mého profesionálního zájmu. A také na MPSV zdá se začínají být lidé, kteří alespoň trochu tuší, co je v následujících měsících čeká a co jim předchůdci zanechali.

Samozřejmě poměrně zásadní otázkou je, do jaké míry je ona deklarovaná "dočasnost" této vlády legitimní, vzpomeňme si na minulé volební období, že?

Nicméně i s výhradami se domnívám, že tahle vláda je lepší, než jakákoliv jiná reálná varianta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Rada - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.