Řihák: Úhrada jízdného školákům aspoň trochu kompenzuje zdražování pravicových vlád

18.10.2013 22:23

Rada Středočeského kraje schválila výplatu stipendia na školní jízdné za druhé pololetí školního roku 2012/2013.

Řihák: Úhrada jízdného školákům aspoň trochu kompenzuje zdražování pravicových vlád
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Krajští radní na svém zasedání dne 14. října 2013 projednali a schválili výplatu stipendia pro jednotlivé žadatele z projektu  „Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy“ za  druhé pololetí roku 2012/2013.

„Výplatu stipendia jsme schválili u převážné většiny došlých žádostí. Celkem jich bylo na Středočeský kraj doručeno 7,5 tisíce a po ověření správnosti zaslaných údajů od jednotlivých žadatelů bylo již Radě předloženo ke schválení  7 tisíc žádostí v úhrnné výši více než 12 milionů korun,“ řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Proplácením školního jízdného plní krajská rada jeden z bodů svého programového prohlášení, které přijala krátce po svém ustavení. Jde o příspěvek dětem a studentům středních škol na dojíždění do jejich školského zařízení. „Zejména v menších obcích je dojíždění do škol nejen časově, ale i finančně velmi náročné. Proplácením jízdného chceme kompenzovat alespoň částečně zvýšené výdaje, které občanům kraje zajistily pravicové vlády,“ připomněl hejtman. „Za celý školní rok 2012/2013, tj. za jeho dvě pololetí, tak již  bude proplaceno jízdné za více než 30 miliónů korun,“ dodal.

Výplata schváleného stipendia bude probíhat nejprve bezhotovostním převodem. V případě výplaty stipendia v hotovosti na pokladně Krajského úřadu Středočeského kraje bude každý žadatel obeslán dopisem v okamžiku, kdy bude částka určená pro výplatu na pokladně připravena.

Zbylé žádosti o výplatu školního jízdného budou postupně vypořádány v několika dalších etapách po výplatě schváleného stipendia.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky