Rouček (ČSSD): Budoucnost Srbska a Kosova je v Evropské unii

17.01.2014 14:12

Socialisté a demokraté v Evropském parlamentu vyjádřili uspokojení nad přijetím zprávy o pokroku Srbska a o procesu evropské integrace Kosova. Rozhodnutí byla dnes přijata na plenárním zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku.

Rouček (ČSSD): Budoucnost Srbska a Kosova je v Evropské unii
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Libor Rouček, poslanec Evropského parlamentu za S&D dnes uvedl:

"Během uplynulého roku se uskutečnil historický krok vpřed v procesu normalizace, včetně úspěchu prvních celostátních komunálních voleb v Kosovu v listopadu. Tento pozitivní impuls se dobře odráží ve dvou zprávách o pokroku, které byly dnes přijaty Parlamentem."

"Frakce S&D vyzývá představitele Bělehradu a Prištiny, aby udrželi tempo dialogu a konsolidovali vzájemné vztahy. Nesmíme zapomínat, že situace v severním Kosovu zůstává složitá a neponechává žádný prostor pro příliš velké optimismus při provádění dohody v dubnu."

"Opakujeme, že pokrok směrem k úplné normalizaci vztahů mezi zeměmi má zásadní význam pro regionální stabilitu, stejně jako pro integraci Srbska a Kosova s Evropou."

"V tomto kontextu frakce S&D blahopřeje obyvatelům Srbska. Jako země oficiálně otevírá jednání příští týden ke vstupu do EU. Je to zasloužený úspěch, což také znamená počátek intenzivního a náročného období reforem a to zejména v oblastech, na které se vztahují kapitoly 23 a 24, jako jsou právní stát, nezávislost, účinnost soudnictví, dodržování základních práv a zdolávání běhu na dlouhou trať v boji proti korupci."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Libor Rouček - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice