Rusnok: Jsme nadále skeptičtí k zvažovanému zásahu v Sýrii

29.08.2013 17:15

Předseda vlády Jiří Rusnok se dnes během své návštěvy Moravskoslezského kraje znovu vyjádřil k případné vojenské intervenci Spojených států v Sýrii.

Rusnok: Jsme nadále skeptičtí k zvažovanému zásahu v Sýrii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

„Jsem si jist, že zdaleka ne celá Severoatlantická aliance žádá tento útok. Neopírá se o žádný právní základ,“ řekl premiér v rámci tiskového brífinku.

Předseda vlády v této souvislosti připomněl i poslední prohlášení českého ministerstva zahraniční, které vyjádřilo pochybnosti nad přínosem vojenské akce pro pozitivní řešení syrského konfliktu.

„Pro nás je Sýrie zemí velmi citlivou, máme s ní dlouholeté vztahy, ten konflikt nás netěší, ale nevěříme příliš tomu, že by tato ojedinělá akce mohla něco vyřešit. Naše skepse trvá,“ dodává premiér. 

Česká republika je jednou z mála aliančních zemí, která má zastupitelský úřad v Damašku a působí v oblasti aktivně i pro naše spojence. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině