Rusnok: Prioritou příští vlády by mělo být financování sociálních služeb

10.12.2013 16:54

Předseda vlády Jiří Rusnok se v úterý 10. prosince 2013 zúčastnil zasedání Asociace krajů České republiky. Na tiskové konferenci po jednání zhodnotil premiér společně s předsedou Asociace krajů ČR Michalem Haškem dosavadní spolupráci.

Rusnok: Prioritou příští vlády by mělo být financování sociálních služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Jiří Rusnok zdůraznil, že klíčovým tématem pro budoucnost krajů bylo v tomto roce čerpání evropských prostředků, které se podařilo vládě odblokovat. „Debaty o novém programovém období trvají. Práce nekončí a hlavní úkolem je teď financování sociálních služeb, které by mělo být pro budoucí vládu zásadní politickou prioritou,“ uvedl předseda vlády. Jako úspěch na krajské úrovni pak premiér vyzdvihl pomoc s financováním regionální železniční dopravy.

 Kraje by v příštím roce mohly dostat historicky nejvyšší finanční podporu z nevyčerpaných unijních dotací. Celkem by se mohlo jednat o 10 miliard korun, které by putovaly v jednotlivých krajích na opravu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …