Rusnok: Ve vztazích s Čínou nevidím žádné problémy, jen plány do budoucna

12.12.2013 20:17

Premiér Jiří Rusnok přijal 12. prosince 2013 ve Strakově akademii velvyslance Čínské lidové republiky pana Yu Qingtai. Setkání se uskutečnilo při příležitosti ukončení mise pana velvyslance.

Rusnok: Ve vztazích s Čínou nevidím žádné problémy, jen plány do budoucna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Jiří Rusnok

Předseda vlády poděkoval čínskému velvyslanci za jeho práci, která přispěla k posílení vzájemných vztahů obou zemí. „Nevidím ve vzájemných vztazích žádné problémy, ale pouze plány do budoucna. Musíme jen pokračovat v tom, co jsme naplánovali, a přivést tyto plány k životu,“ řekl Jiří Rusnok.

 Premiér v rozhovoru s velvyslancem také pozitivně zhodnotil summit, který se uskutečnil koncem listopadu v Bukurešti a jehož cílem bylo podpořit spolupráci Čínské lidové republiky se zeměmi střední, východní a jihovýchodní Evropy.

 V průběhu své diplomatické kariéry zastupoval Yu Qingtai Čínskou lidovou republiku v Tanzánii, Egyptě či Jordánsku. V roce 2010 byl jmenován do funkce velvyslance v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…