Rusnok: Vláda řeší problémy Moravskoslezského kraje

02.10.2013 16:00

Premiér dnes na konferenci v Ostravě zdůraznil potenciál Moravskoslezského regionu. Zároveň představil vládní opatření na zlepšení situace v kraji.

Rusnok: Vláda řeší problémy Moravskoslezského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Podle předsedy vlády prochází Moravskoslezský region další etapou své konverze. „Já se domnívám, že Moravskoslezský kraj a Ostravsko-Karvinská aglomerace si s touto přeměnou radí zatím velmi dobře,“ řekl premiér na konferenci Investment and Business Forum.

„Moravskoslezský kraj má ohromný potenciál, já o tom nemám nejmenší pochybnost, protože myslím, že ho dobře znám,“ dodal předseda vlády s odkazem na své rodiště ve Vítkovicích. Region ale podle Jiřího Rusnoka dosud plně nevyužil své strategické polohy na křižovatce tří dynamických členů Evropské unie.

Řešení pro kraj

Vláda se v posledních týdnech zaměřila na problémy Moravskoslezského regionu. Pod vedením ministerstva průmyslu a obchodu vznikl krizový štáb, který se schází každé dva týdny, aby situaci monitoroval a hledal možná řešení. Kraj podle premiéra potřebuje pomoc, která je dlouhodobá a především udržitelná.

„Velice intenzivně pracujeme na tom, abychom získali další investory do kraje,“ sdělil premiér účastníkům konference. „Všechny dostupné prostředky budou orientovány do ekologických sanací v Ostravě a v dalších lokalitách Moravskoslezského kraje,“ doplnil předseda vlády.

Kabinet Jiřího Rusnoka zároveň dnes projedná stavbu obchvatu Třince a změnu systému dotování obnovitelných zdrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu