SPOZ: Táhneme za jeden provaz

03.10.2013 11:08

Místním organizacím SPOZ není situace ve straně lhostejná. Negativní publicita ničí jejich dlouholetou práci.

SPOZ: Táhneme za jeden provaz
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Přinášíme vyjádření předsedů a členů MO k aktuální situaci. Jsme strana, která táhne za jeden provaz.

JČ KV SPOZ

VÝZVA

Předsednictvo Jihočeského krajského výboru Strany práv občanů ZEMANOVCI se znepokojením zaregistrovalo v posledních dnech řadu kritických mediálních
prohlášení a výroků místopředsedkyně SPOZ paní Dity Portové na adresu vedení SPOZ a předsedy Zlínské krajské organizace SPOZ Vratislava Mynáře.

Plně respektujeme právo paní Dity Portové na vnitrostranickou kritiku, ale jako místopředsedkyně SPOZ - členka politického rady (ústředního orgánu strany), by měla jít sama příkladem pro celou stranu v naplňování a respektování stanov strany, a v souladu s ustanoveními § 3 (Práva členů - čl.6) by měla jakékoliv své kritické názory, připomínky, návrhy a stanoviska řešit výhradně na stranických jednáních nebo je podávat písemně příslušnému stranickému orgánu a požadovat jejich vyřízení, nikoliv je zveřejňovat v médiích a vytvářet tak před veřejností obraz, že SPOZ je před nastávajícími volbami nejednotná a rozhádaná.

Prohlašujeme, že Jihočeská krajská organizace SPOZ je naprosto jednotná, jihočeští kandidáti, včetně nezávislého lídra RNDr. Miloše Kužvarta (úspěšného ministra životního prostředí ve vládě Miloše Zemana v letech 1998-2002), byli řádně zvoleni na krajské konferenci 5. září 2013, zcela demokraticky, bez jakýchkoliv zásahů a ovlivňování kandidátky z vedení strany. Svědčí o tom i skutečnost, že předsednictvo SPOZ, včetně Dity Portové, naši jihočeskou kandidátku bez jakýchkoliv připomínek schválilo.

Vyzýváme paní Ditu Portovou, aby ihned ukončila své mediální výstupy a přestala tak v očích veřejnosti před nastávajícími volbami poškozovat nejen dobré jméno celé SPOZ, ale i Jihočeské krajské organizace SPOZ, která se nikdy nevměšovala do vnitrostranických záležitostí jiných krajů a respektovala usnesení vyšších stranických orgánů.

Vyzýváme všechny MO SPOZ v Jihočeském kraji, aby mediální výstupy paní Dity Portové na svých jednáních projednaly a zaujaly k nim principiální stanovisko.

S pozdravem

Za předsednictvo JČ KV SPOZ
Mgr. František Pohanka-předseda

MO Blansko

MO SPOZ Blansko žádá místopředsedkyni Ditu Portovou, aby veškeré mediální útoky pozastavila a věnovala se plně volební kampani. Svým postojem a kroky poškozuje celou stranu a všechny členy,kteří mají snahu uspět za SPOZ ve volbách.

Vladimír Paulík, starosta
předseda SPOZ Blansko

MO Brno - Slatina

Vážený pane místopředsedo,

MO Brno-Slatina nesouhlasí s útoky Dity Portové a spol. na SPOZ zvláště před volbami nám to kazí reputaci a tedy i shazuje veškerou naši činnost

SPOZDRAVEM

Lubor Pospíchal

MO Hlinsko

Vážený pane předsedo,

na základě událostí a personálních změn v naší straně prezentovaných v médiích se v pátek 27.9.2013 sešlo vedení místní organizace Hlinsko a zaujalo k výše uvedenému následující stanovisko :

MO Hlinsko plně podporuje dosavadní kroky předsednictva a politické rady SPOZ a odsuzuje hrubé poškozování dobrého jména naší strany v předvolebním období. Zároveň vyjadřuje naději, že jednotlivé excesy neúspěšných a zhrzených členů nebudou mít zásadní vliv na budoucnost strany a její dobrý výsledek v nadcházejících volbách.

S pozdravem

Aleš Meloun
předseda MO Hlinsko

MO Kudlov

Můžeme se ptát, komu slouží útoky pana Šloufa a paní Portové.

Já jsem si jist, že nejen jim samotným jako vendeta za to, že se nedostali na kandidátku.

Je třeba se dívat dál a já si myslím, že zvláště Miroslav Šlouf (paní Portovou považuji jen za chytře zmanipulovaný nástroj) z historických zkušeností zná velmi dobře prostředí politiky a politického byznysu.

Jistě by se našlo mnoho politických konkurentů, kteří by šikovně rozehranou umělou kauzu o "zlých pánech ve vedení SPOZ" dokázali náležitě ocenit.

Protože jsem ve Straně Práv Občanů ZEMANOVCI už nějaký ten rok, vím, kolik jsme toho zvláště ve Zlínském kraji společně dokázali.

Prosím tedy i ostatní kolegy, k nimž cítím stranickou příslušnost, abychom táhli za jeden provaz a nesloužili jako nástroj k mocenským hrátkám těch,
kteří nás chtějí poškodit.

Do strany jsem vstupoval z obdivu k Miloši Zemanovi, osobně jsem po nocích rozvážel v krajských i prezidentských volbách propagační předměty a lepil plakáty. Miloši Zemanovi dlužíme práci, kterou od nás teď potřebuje. Musíme stát za ním a kroky, které směřují nejen k poškození SPOZ, ale i jeho samého, zastavit vší silou.

Hlásím se na obranu naší strany proti všem lhářům, lidem s uraženou ješitností a stěžovatelům, kteří mimo kritiky nikdy nic nedokázali.

Lukáš Čala
MO Kudlov

MO SPOZ  Znojmo-město

Usnesení MO SPOZ Znojmo-město:

Odmítáme jakékoliv politické hrátky některých jedinců v SPOZ, které slouží pouze tomu, aby uškodily samotné existenci SPOZ a jejímu úspěchu ve volbách. Znojemské Zemanovce zajímají především výsledek SPOZ ve volbách v Jihomoravském kraji a chceme opět uspět, tak jako v prezidentských volbách, kdy na okrese Znojmo získal Miloš Zeman ve druhém kole volby nejvíce hlasů v kraji a 4.nejlepší výsledek v ČR.

Marian Keremidský, předseda, v.r.
Michal Koska, místopředseda, v.r.

MO Lázně Bohdaneč

Kolegyně a kolegové,

předně musím uvést, že k vyjádření v kauze „Portová vs SPOZ“ mám pouze informace jak se říká „co píší noviny“ a to je na orientování v problému opravdu málo, proto bych se mohl vyjádřit pouze obecně, respekt s ohledem na informace podávané sdělovacími prostředky všech typů, by moje vyjádření nemuselo odpovídat skutečnostem.

Z toho důvodu jsem se seznámil na http://www.volby.cz/ s výsledky krajských voleb 2012 plzeňské organizace SPOZ, jeden by řekl nic moc, ale kde to bylo lepší? Také neznám pravdu o údajném vyřazení MUDr. Věry Pavlíčkové z kandidátní listiny. Ale i tak z toho mála jsem usoudil, že v těchto volbách Plzeňáci v rámci SPOZ nebyli jako celek opravdu nejhorší, ale s paní Bc. Ditou Portovou to bylo horší, když byla jako druhá na kandidátce přeskočena preferencí tří jiných kandidátů a to je pro mě důvod domnívat se, že předsednictvo SPOZ jednalo se zájmem o dosažení co nejlepšího výsledku v předčasných parlamentních volbách 2013 výběrem, dle jejich názoru, vhodnějších kandidátů, proto předsednictvo SPOZ spolu s předsedou Zdeňkem Štenglem má v tomto moji důvěru a podporu.

Závěrem musím vyjádřit můj pocit a tím je zklamání z jednání paní Bc. Dity Portové, zejména tím jak sráží v očích veřejnosti SPOZ, jenom proto, že podle mého názoru neunesla oprávněné změny provedené zcela v souladu se zněním stanov SPOZ jejím předsednictvem a jistě se zájmem „aby to tentokrát bylo lepší“. 

Pokud bych mohl, obracím se přímo na paní Bc. Ditu Portovou: „Prosím respektujte současnou situaci s důvěrou, že z plzeňská mohou zasednou v nové poslanecké sněmovně i zástupci SPOZ“.

Vladimír Šebek
předseda MO Lázně Bohdaneč

MO Medlovice

Dobrý den,

Dne 29. září 2013 se konala schůze MO Medlovice.

Na této schůzi byla diskutována nevhodná mediální prezentace SPOZ, a to jak na webových stránkách, tak v tištěných médiích. Na této schůzi jednoznačně zazněl názor, že je zapotřebí tuto situaci řešit, a to rychle. Pokud Stanovy Strany Práv Občanů ZEMANOVCI v § 3 odst. 4 písm. g) umožňují předsednictvu řešit situaci, je pro nás nepochopitelné, proč předsednictvo takto nečiní. Na této schůzi bylo jednohlasně přijato usnesení „Vyzvat předsednictvo SPOZ k okamžitému řešení situace, a to vyloučením členů, kteří úmyslně poškozují stranu“. Na vysvětlení tak razantního požadavku na předsednictvo uvádíme, že po dobu prezidentské předvolební kampaně a nyní i v předvolební kampani do Parlamentu České republiky se naši členové osobně účastní akcí předvolebních týmů. Vzhledem k tomu, že tyto akce probíhaly a probíhají jak v dopoledních, tak odpoledních hodinách, musí členové na tyto akce čerpat řádnou dovolenou.

Je pro nás tedy nepřípustné, aby tato naše dlouhodobá práce byla pak zmařena jedním novinovým článkem, který napsal někdo, kdo se na předvolebních akcích vůbec neúčastnil. Kdyby se totiž účastnil, věděl by, kolik to dá práce a osobní statečnosti postavit se před lidi a přesvědčovat je, že mají volit právě SPOZ. Člověk, který by za sebou měl takovouto práci, by nikdy neřekl to, co jsme se mohli od některých zhrzených karikatur dočíst v médích minulý týden.

Připadá mi to celé jako cílená kampaň na poškození SPOZ, lidé, kteří by to se SPOZ by tuto situaci zajisté řešili jiným způsobem a v jinou dobu.

Jakub Slačík
Předseda MO Medlovice

MO Ostrava

Cui bono, Miroslave Šloufe?

Mé sympatie k této straně přetrvaly a proto – jako člen kandidátky v letošních volbách – hodlám SPOZ svým úsilím podpořit znovu.

Nejen z těchto důvodů mne silně pobouřily poslední výroky Miroslava Šloufa na adresu pana prezidenta. Vzhledem k jejich – nebojím se tvrdit – urážejícímu, až vulgárnímu obsahu jistě nejsem jediný. Cítím proto potřebu se k celé věci osobně vyjádřit.

Postavení prezidenta u nás tradičně požívá zaslouženého respektu a (dá se říci) také jisté úcty ze strany veřejnosti. To samozřejmě neznamená, že není možné podrobit i tento úřad korektní kritice. Ostatně chceme-li zde zachovat demokracii, která nás stála tolik úsilí, nelze ani uvažovat jinak. Prohlášení Miroslava Šloufa však nemohu při veškeré své snaze zařadit do kategorie „kritika“. Dovolím si tvrdit, že výroky, které pan Šlouf věřejně hlásá do sdělovacích prostředků, zůstaly ve své hrubosti daleko před branami kostruktivního hodnocení.

Lze podotknout, že svoboda jednotlivce končí u svobody druhého. Stejně je tomu v případě svobody slova. Pejorativně laděná prohlášení pana Šloufa jsou dle mého názoru pouhým tvrzením bez pravdivého obsahu, který by bylo možné prokázat. Ostatně co jiného soudit o výstřelcích popisujících údajnou neschopnost pana prezidenta orientovat se v budově Parlamentu ČR. Za mnohem zásadnější však považuji účelové spojování pana prezidenta s pochybnými kontakty nyní tak hlasitého Miroslava Šloufa.

Jsem toho názoru, že těmito – jistě žalovatelnými – výroky pan Šlouf neomaleně prosazuje své vlastní zájmy s cílem (a tedy úmyslně) poškodit dobrou pověst prezidenta a potažmo také SPOZ. V prostředí urážek našeho prezidenta se proto nezbývá ptát: Cui bono (komu ku prospěchu), Miroslave Šloufe?

V tomto duchu si dovolím ještě závěrečnou poznámku. Stejná otázka mne totiž napadá také v souvislosti s paní Ditou Portovou, která svými nejapnými výroky, domnívám se, bohužel usiluje o totéž.

JUDr. Matěj Zachveja

MO SPOZ Brno, Maloměřice - Obřany

Vážený pane místopředsedo,

členové MO SPOZ Brno, Maloměřice - Obřany nesouhlasí s útoky Dity Portové a spol na SPOZ.

Zvláště před volbami nám kazí volební vyhlídky.

S pozdravem

Zdeněk Musil
předseda MO

MO Dobšice

Dobrý den pane Kruliši,

MO Dobšice nesouhlasí s verbálními útoky paní Dity Portové, senátora Drymla a dalších na SPOZ. Domníváme se, že jde o neetické jednání k vůli jejich raněnému egu a ješitnosti k postoji SPOZ na jejich předchozí chování, které všem připadalo jako honba za koryty.

Problém jejich chování je v tom, že to může mít negativní pohled na SPOZ v nadcházejících volbách do PS a odsuzujeme hlavně jejich výroky o nedemoktratičnosti uvnitř SPOZ.

Petr Nikolai
Předseda MO SPOZ Dobšice

MO Hořice

Otevřený dopis MO SPOZ Hořice předsednictvu Strany práv občanů – zemanovci.

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

členové Místní organizace Strany práv občanů - zemanovci v Hořicích se na vás obrací se žádostí, abyste řešili vzniklou situaci s paní Bc. Ditou Portovou, která svým postupem výrazně narušuje probíhající předvolební kampaň a celkový obraz Strany práv občanů - zemanovci.

Z naší organizace zní jasný apel, abychom stranu očistili od podobných lidí. Kdybychom to neudělali, tak budeme těžko občanům vysvětlovat, že očistíme společnost od kariéristů a korupčníků. Z těchto důvodů vám navrhujeme, aby jmenovaná byla ze strany vyloučena.

Dále vás žádáme o stručné, ale jasné vysvětlení veřejnosti, že tak činíme ve prospěch celé společnosti a nejedná se o nějaký vnitrostranický boj.

V Hořicích dne 2.října 2013

Za MO SPOZ Hořice:

ing. Josef Festa v.r. a JUDr.Karel Hais v.r.

MO Polička

Vážené přecednictvo,

MO SPOZ Polička byla založena 22.2.2010, tedy v době samotného vzniku SPOZ. Tato organizace má pouhých 10 členů, přesto trvale dosahuje ve své práci vynikajících výsledků a to zejména proto, že těchto deset členů nejsou členy papírovými, ale jsou to lidé, kteří věří tomu co dělají a především věří přecednictvu SPOZ, které si v demokratické volbě zvolili.

V této souvislosti cítíme potřebu vyjádřit podporu součastnému vedení SPOZ a panu předsedovi Štenglovi, kterého velice dobře známe, nejen jako předsedu, ale i jako člověka. Ze spousty osobních setkání i z dosavadní spolupráce víme, že jde o člověka, který má nejen nesporné lidské kvality, ale stojíme za ním i jako za předsedou SPOZ. Osobně jsme se mohli přesvědčit o jeho poctivé práci pro SPOZ a jsme přesvědčeni, že je člověkem na svém místě.

Musíme konstatovat, že Pardubický kraj pod jeho vedením dosáhl ve volbách vynikajících výsledků. Za těmito výsledky je spousta a spousta poctivé práce.

Proto nechápeme, proč se v součastné době snaží paní Bc. Dita Portová výsledky této práce zhatit. I když v nás její aktivity na sociálních sítí vyvolaly úsměv, k smíchu to rozhodně není. Nejen že veřejně špiní lidi, kteří pro SPOZ udělali spoustu práce a díky této práci v součastné době slaví v této straně zasloužený úspěch, ale šlape i po práci malých MO jako je ta naše.

Zhrzená kandidátka paní Portová si zřejmě vzala příklad z praktik součastných vládnoucích stran, kde se poctivě odvedená práce a úspěch trestají.

Pokud budeme uvažovat pouze zdravým selským rozumem, musíme se ptát, proč má SPOZ členy v krajských zastupitelstvech ve Zlínském a Pardubickém kraji? Hned se nabízí otázka, kolik zastupitelů má SPOZ v Plzeňském kraji? 

Zabrousíme tedy krátce do neúprosných statistik. Ve volbách do poslanecké sněmovny v roce 2010 získal Pardubický kraj 5,23% hlasů. Plzeňský kraj získal 4,14% hlasů. V těchto volbách pan Štengl nekandidoval a věnoval se práci pro SPOZ v Pardubické kraji. V Plzeňském kraji paní Dita Portová kandidovala a SPOZ dosáhl v tomto kraji výsledků jakých dosáhl. Paní Dita Portová získala pouhých 344 preferenčních hlasů, což je 2,96%. Poté kandidovala i v krajských volbách v roce 2012, kde byla mezi voliči ještě oblíbenější. Zde získala 234 preferenčních hlasů. A celkový úspěch SPOZ v v Plzeňském kraji pod jejím vedením, se opět odrazil na tamní práci a SPOZ v Plzeňském kraji získala v těchto volbách 3,42%. Touto prací se samozřejmě paní Portová na sociálních sítí nehonosí, ale jsou to tvrdá a neúprosná fakta.

Co tedy paní Bc. Dita Portová očekává od nadcházejících voleb?

Potom si jako lidé se zdravím rozumem položme otázku, koho postavit za SPOZ do čela kandidátní listiny v Plzeňském kraji? Bude paní Bc. Dita Portová tím pravým lídrem pro tento kraj, pokud se ohlédneme za její dosavadní prací a úspěchy?

My, jako zdravě myslící členové strany SPOZ, preferujeme výběr přecednictva v čele s panem Štenglem, za kterého mluví jeho dosavadní práce a výsledky. Paní Portová se prostě musí zamyslet nad svou prací a pokud myslí své sympatie se SPOZ vážně, měla by se zamyslet nad svým jednáním a aktivitami, které špiní nejen přecednictvo SPOZ, ale celou stranu. Chápeme, že si paní Portová dokáže sama sebe představit v křesle poslanecké sněmovny, ale měla by mít soudnost a pokud vidíme její antikampaň vůči SPOZ, tak nechápeme proč v této straně ještě setrvává.

Závěrem jako MO SPOZ Polička chceme vyjádřit podporu součastnému vedení SPOZ v čele se Zdeňkem Štenglem.

Členové MO SPOZ Polička

MO Uherské Hradiště

Otevřený dopis MO SPOZ Uherské Hradiště předsednictvu Strany Práv Občanů ZEMANOVCI

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

dovolte nám prosím, abychom jakožto členové MO SPOZ Uherské Hradiště v návaznosti na události posledních dní navrhli vyloučení paní Bc. Dity Portové ze Strany Práv Občanů ZEMANOVCI. Její jednání a mediální prohlášení velmi poškozuje nejen členy strany, ale také osoby, které se rozhodly propůjčit Straně Práv Občanů ZEMANOVCI své jméno v předčasných volbách do Parlamentu České republiky. Ve Zlínském kraji na kandidátce SPOZ je více jak třetina kandidátů nestraníků. Tito lidé se nás denně ptají, co budeme dělat, jak budeme tuto mediální smršť řešit? Tito lidé se rozhodli propůjčit své jméno straně, která měla až do doby mediálních výlevů paní Portové, velmi dobré jméno. Vinu vidíme také ve Vás, v předsednictvu. Proč jste, jako předsednictvo, nezasáhli proti těmto tiskovým prohlášením dříve? Netušíme, kde vzala paní Portová tu jistotu, že se svými 234 preferenčními hlasy v krajských volbách, je osobou, která by měla poskytovat tisková prohlášení. Pokud by tato žena měla alespoň trochu sebereflexe, nabídla by po takovém volebním fiasku své místo schopnějším lidem. Zatím to jen vypadá na mediální léčbu mindráků. Domníváme se, že jedinou možnou variantou jak paní Portové ukázat, jak si její práce ceníme, je její okamžité vyloučení.

Za MO SPOZ Uherské Hradiště

Ing. Bc. Hana Petrželková

MO Tišnov

MO- Tišnov nesouhlasí s mediálními útoky místopředsedkyně strany Bc. Dity Portové, které nic neřeší a jen poškozují stranu.

Za MO Tišnov Dagmar Rudolfová

MO Vranovsko

Pane místopředsedo

v poslední době nám na maily chodí různé reakce a připomínky k činnosti SPOZu. Především odkazy na nedemokratické postupy při sestavování kandidátek, při přijímání, či nepřijímání členů apod.

Při debatách s občany zjišťuji, že jsou tyto informace obecně známé, tudíž se dostávají přes media mezi voliče a SPOZ to viditelně poškozuje. Řada lidí ztrácí chuť nám dát ve volbách hlas. Nezbývá, než se zamyslet nad tím, kdo to vyvolává, a komu to prospívá. Čí zájmy vlastně tito lidé hájí?

Nedokáže-li někdo potlačit svoje ambice, je to alarmující.

Za MO Vranovsko musím konstatovat, že se neztotožňujeme s řadou rozkladných aktivit, a jsme toho názoru, že by teď osobní ambice měly jít stranou a měli bychom se zaměřit na úspěch SPOZu ve volbách, jinak všechny tyto spory budou stejně k ničemu.

SPOZdravem

ing. Vladimír Najda

MO Znojmo - venkov

Dobrý den,

Zasílám usnesení MO Znojmo – venkov. Organizace nesouhlasí s útoky Dity Portové a spol na SPOZ, zvláště před volbami, a tím kazí práci všem.

Valášková – předsedkyně MO Znojmo - venkov

KKK SPOZ Zlín

Vážený předsedo SPOZ,

chci tímto krátkým vyjádřením vyslovit podporu vedení naší strany a souhlas s posledními rozhodnutími předsednictva.V současné době je potřeba zachovat klid a rozvahu při provádění zásadních rozhodnutí, která mají naši stranu směrovat k určeným cílům, zejména v nynější předvolební kampani.

Nenechávejme se znervózňovat tlakem některých médií, která nám již z principu nejsou nakloněna. Pokračujme dál v úsilí o zkvalitnění naší práce a dosáhněme tak i k získání dalších sympatizantů.

Škoda jen, že naše činnost byla v poslední době narušována různými vnitřními problémy, které byli v některých médiích s patřičnou dávkou jedovatosti komentovány.

Ať je to již případ lobisty M.Š. nebo příliš ambiciozní funkcionářky z Plzně.Věřím, že kandidátky k volbám jsou sestaveny s největší odpovědností ve všech krajích.

Jsou na nich uvedena i jména některých známých osobností, kteří nejsou našimi členy, ale názorově k nám patří. Do dalších voleb pak jistě budeme mít možnost dát na kandidátky větší podíl našich členů, kteří jsou členy naší strany a mají dostatek zkušeností.

Zatím jsme poměrně mladá strana, ale musíme se veřejnosti profilovat jako strana, která je hodna svého názvu a která bude pracovat pro lidi.

Máme kolem sebe velké množství problémů, které je nutno řešit.

Ukažme veřejnosti, že jsme ochotni je řešit, a to každý z nás, na různé úrovni a svým dílem, který je schopen a ochoten udělat.Je to běh na dlouhou trať, ale přeji Vám i celému předsednictvu hodně úspěchů a aby jste se trvale drželi všech zásad a cílů, se kterými jsme SPOZ zakládali.

Ing. Petr Mrázek, předseda KKK SPOZ Zlín

MO Brno Starý Lískovec

Vážený kolego, místopředsedo SPOZ, Vláďo Kruliši,

MO Brno - Starý Lískovec je nadmíru nespokojena a razantně se staví proti útokům na SPOZ ze strany Dity Portové. V době předvolebního boje je to naprosto odporné chování neslučitelné s morálkou slušného člověka. V době válek a bojů, byl trest pro zradu a dezerci jen jediný.

MO Brno Starý Lískovec, žádá předsednictvo strany o exemplární řešení, které povede k tomu, aby se v budoucnu takové jednání nemohlo opakovat. 

Členové MO Brno Starý Lískovec s maximálním nasazením bojují za úspěch strany při práci na předvolebních akcích v Jihomoravském kraji, žádáme, aby předsednictvo strany, nám zajistilo klid na tuto činnost, děkujeme.

SPOZdravem

Richard Němec
místopředseda KV JMK SPOZ
předseda MO Brno Starý Lískovec

MO Nový Hrozenkov

Vážené předsednictvo,

my, členové MO SPOZ Nový Hrozenkov jsme silně znepokojeni mediálním vystupováním paní Bc. Dity Portové ze Strany Práv Občanů ZEMANOVCI. Její jednání silně znevažuje činnost všech členů SPOZ, obzvláště teď před předčasnými volbami do Parlamentu České republiky.

Naše MO byla založena teprve nedávno, i když SPOZ jsme podporovali od samého jejího počátku, i v minulých volbách. V současné době máme zájemce o vstup do naší MO SPOZ, ale poslední události kolem SPOZ prezentované v médiích díky paní Bc. Dity Portové v těchto lidech vyvolávají pochybnosti a právem se ptají, co se to ve SPOZ děje. 

Z těcho důvodů se domníváme, že člověk, který vědomě poškozuje stranu, jíž je členem, by v této straně vůbec neměl být.

Za MO SPOZ Nový Hrozenkov

Petr Růžička, v.r.
předseda

MO Zubří

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

tuto zprávu jsme se rozhodli napsat členové MO SPOZ Zubří jako reakci na poslední události, která jsou prezentována v mediích a to v podání paní Portové a taky pana Šloufa. Jsme sice organizace, která vznikla v nedávné době, ale události kolem strany SPOZ sledujeme delší dobu. Proto považujeme za nutné se k situaci z posledních dnů vyjádřit.

Jejich jednání, vystupování a názory z našeho hlediska v současné době značně poškozují SPOZ. V bezprostřední době před konáním voled do Parlamentu se nám zdá velmi podivné a nevhodné takto vystupovat. Nikde jsme se nedopátrali, že by tito lidé byli mluvčími v předvolební kampani, a pokud tomu tak není proč přesednictvo již dávno nezasáhlo. Stav se mohl řešit určitě již dříve. Poškození se netýká pouze členů SPOZ, ale taky nestraníků, kteří kandidují za naši stranu do těchto voleb. V současné politické situaci není jednoduché a to hlavně v malých městech a na vesnicích přesvědčit lidi, aby vůbec šli k volbám, natož ještě aby byli ochotni kandidovat a taky dělat pro politiku, lidi, město či obec. Jsme hluboce přesvědčeni, že strana SPOZ není stranou několika jedinců, ale široké členské základny.

Obracíme se na předsednictvo, aby zvážilo další vyhrocování situace a pokud možno urychleně stav řešili. Způsob řešení se uršitě najde.

Za MO SPOZ Zubří

Milan Zeman
předseda

MO Vizovice

Vážený pane předsedo,

nedá mi abych po mediální a mailové smršti uplynulých dnů se i já nevyjádřil o svém názoru na situaci vzniklou v souvislosti s problémy vzniklými při sestavování kandidátek do Parlamentu ČR.

Asi se dalo čekat, že při utváření kandidátek dojde k různým pohledům na to ,, kdo si to zaslouží, kdo je vhodný či kdo je vhodnější".

Nicméně způsob jakým se tyto odlišnosti prezentovaly zejména v plzeňském kraji překročily stav soudnosti a slušných mravů.

Média nepřející politické a společenské změně poměrů v ČR okamžitě zavětřila a vytváří doslova štvanici na tyto události ve SPOZ.

Dovoluji si tedy zaslat Vám můj názor.

Vzhledem k vzniklým skutečnostem a v důsledku hájení zájmů SPOZ Vám i celorepublikovému výboru SPOZ vyjadřuji svoji podporu a žádám Vás aby jste z moci předsedy SPOZ udělal takové nezbytné kroky ctící stanovy SPOZ, které budou co nejrychleji stabilizovat poměry ve SPOZ tak aby jsme ,,zavřeli ústa" všem nekritickým kariéristům a SPOZ šla do voleb stabilizovaná.

S pozdravem

předseda MO Vizovice Bronislav Kalenda

MO Jablůnka

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

dovolte nám prosím, abychom se jako budoucí členové MO SPOZ v Jablůnce vyjédřili k aktuální mediální smršti. Všichni víme, že tato velmi nepříjemná situace, na SPOZ jako celek vrhá nepříjemné světlo a velmi škodí straně SPOZ jako celku, zejména v tomto nejdúležitějším období před předčasnými volbami 2013. Proto si Vás dovolujeme požádat o co nejrychlejší a nejradikálnější řešení celé situace, tak abychom se všichni mohli ještě usilovněji soustředit na svoji práci.

Přejeme Vám hodně sil a úspěchu nejen při řešení tohoto problému, ale zejména v následujícím období do termínu předčasných voleb 2013.

S pozdravem Ing. Miroslav Žiačik za MO SPOZ Jablůnka

MO Brno-Královo Pole

Vážený pane místopředsedo, jelikož se poslední dobou čím dál častěji objevují v médiích články p.Dity Portové, která se jednáním SPOZ cítí poškozena, rozhodla jsem se jménem MO Brno-Královo Pole k jejím aktivitám zaujmout postoj a seznámit vás s naším stanoviskem.

Paní Portová svými články, jednáním a útoky poškozuje celou SPOZ a její zviditelňování na úkor strany zejména před volbami je nežádoucí a přerostlo rámec snesitelnosti, jelikož její výroky napadají vedení SPOZ, kandidáty i samotné řadové členy. Tímto vás chci ujistit, že se od jejich ataků naprosto distancujeme a s jejím jednáním nesouhlasíme.

S pozdravem Jana Fialová,
předseda MO SPOZ Brno-Královo Pole

MO Uherský Ostroh

Vážení předsedové,

Vážení místopředsedové,

dovolte nám prosím, abychom jakožto členové MO SPOZ Uherský Ostroh mohli reagovat na události, které se staly za posledních pár dnů. Po jednoznačném hlasování 5-0-0, požadujeme okamžité vyloučení paní Bc. Dity Portové ze Strany Práv Občanů ZEMANOVCI. Její vystupování na veřejnosti a shazování naší strany je nejenom nemyslitelné, ale až urážející!

Takový způsob jednání a v neposlední řadě její hanlivá mediální prohlášení velmi poškozují nejen členy strany, ale také osoby, které se rozhodly propůjčit Straně Práv Občanů ZEMANOVCI své jméno v předčasných volbách do Parlamentu České republiky. Z mé vlastní zkušenosti můžu tvrdit, že díky naší současné pozici na top žebřířku nejshazovanější strany, nám odřeklo kandidátku do zastupitelstva 10 velmi významných lidí v Uherském Ostrohu.

Potencionální voliči mi říkají: " Chtěla jsem vás Zemanovce volit, ale po tom co jsem viděla v televizi, vám nevěřím ani slovo ". A takových případů je více. Je zřejmé, že média v dnešní době ovládají společnost, ale že to dokáže nadělat až takovou škodu, to jsem vážně nečekal. Výstupy paní Bc. Dity Portové nám nepřináší žádný užitek, spíše nás ženou do záhuby a takový člověk, který se snaží naši stranu shazovat na veřejnosti a ničit ji zevnitř, mezi nás rozhodně nepatří.

Děkujeme za pochopení,

MO Uherský Ostroh

MO Uherský Brod

Vážené předsednictvo SPOZ,

jako MO SPOZ Uherský Brod zásadně nesouhlasíme s vystupováním paní Bc. Dity Portové. Její mediální vystupování poškozuje jméno celé strany a to zvláště teď, kdy nás čekají předčasné Parlamentní volby. Tato její aktivita nás všechny zaráží, protože vrhá negativní stín na celou stranu a její dlouholetou práci, která nás všechny stála mnoho úsilí. Proto si myslíme, že je na místě v souladu se stanovami SPOZ, takto negativistický projev její osoby řešit co nejrázněji, např. vyloučením Bc. Dity Portové z SPOZ. Není možné už nadále takto poškozovat naši stranu. Považujeme to celé za tak vážný přestupek, že její další setrvání v SPOZ je dle našeho názoru nepřípustné.

S pozdravem

Dalibor Rapant
Místopředseda MO SPOZ Uh.Brod

MO Kroměříž

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

dovolte mi, abych jako člen a krajský zastupitel SPOZ pro Zlínský kraj reagoval na události, které hýbou nejen naší členskou základnou, ale i celou veřejností v České republice.

Prohlášení, které činí paní Portová, pan Šlouf a pan Dryml vážně poškozují celou SPOZ, její členy a všechny osoby, které se v současnosti rozhodly za SPOZ v předčasných parlamentních volbách kandidovat.

Domnívám se, že nejen já ale všichni slušní členové SPOZ a naši příznivci, se ptají, proč předsednictvo do současné doby celou věc neřeší. Z tohoto důvodu Vás žádám, abyste, co nejrychleji celou situaci rázně jedno provždy vyřešili.

Mgr. Josef Novák
MO Kroměříž

MO Stonava

Vážený pane předsedo.

S politováním sledujeme události posledních dní, jež opět dokazují potřebu některých jedinců upřednostňovat zájmy své, před zájmem kolektivu a to jakýmkoli způsobem. Rezolutně odmítáme napadání vedení SPOZ některými našimi, stále ještě kolegy. Nehodláme se podílet na šíření těchto scestných názorů a postrádáme k tomuto počínání jakýkoli racionální důvod. Vnímáme to snad jedině, jako potřebu některých osob na sebe strhnout pozornost, zviditelnit se a posléze z tohoto profitovat. Jsme hluboce přesvědčeni, že je to nejen v rozporu s dobrými mravy, ale také zcela proti všemu co jsme společným úsilí za ta léta společně vytvořili.

Tímto bychom Vám a vedení naší SPOZ, chtěli touto cestou, vyslovit naši plnou podporu a ubezpečit Vás, o naší důvěře a loajalitě.

Za MO SPOZ Stonava sepsal předseda Milan Žemlička

MO Hradec Králové

Vážený pane předsedo,

předsednictvo SPOZ v Hradci Králové se plně staví za stanovisko vedení strany SPOZ v posouzení a řešení jednání členky strany SPOZ Dity Portové. Její jednání je dle našeho názoru neslučitelné s členstvím v naší straně.

Víme o čem mluvíme, neboť i my jsme prošli podobným obdobím, kdy někteří členové SPOZ v našem kraji šli proti vlastní straně. Dnes proto víme, že v takovém případě se nerozhodnost nevyplácí.

Zdeněk Podal
předseda SPOZ Hradec Králové

MO Kunovice

Vážený pane předsedo,

Vážení místopředsedové,

Vážená politická rado SPOZ,

jakožto členové MO SPOZ Kunovice cítíme potřebu se vyjádřit k událostem posledních dní. Negativní mediální smršti ze strany nám tradičně "přejících médií" se zabránit nedá a ani nás jejich útoky nepřekvapují. Co nás však velmi negativně překvapilo je jednání a mediální prohlášení paní Portové, pana Šloufa a v neposlední řadě pana Drymla. Jejich počínání velmi poškozuje nejen členy strany, ale také všechny osoby, které se rozhodli za SPOZ kandidovat v předčasných volbách do Parlamentu České republiky.

Vážení kolegové, situace ve straně je dle našeho názoru velmi vážná a je třeba ji neprodleně řešit. Tímto vás vyzýváme k obraně dobrého jména SPOZ všemi možnými prostředky a vyjadřujeme vám naši plnou podporu. Zbývají nám tři týdny do voleb, proto je teď nezbytné, táhnout jako tým za jeden provaz. Kdo toho není schopen a hodlá stanu i nadále poškozovat, měl by zvážit, zda nebude vhodnější náš tým dobrovolně opustit.

Pokud by mělo mediální poškozování SPOZ a tím i ničení naší letité práce přímo z našich řad pokračovat, navrhujeme ke zvážení vyloučení těchto lidí z naší strany.

Myslíme si, že už jsme se za ty roky nadřeli dost, tak si teď nenechejme výsledky naší práce zničit!!

S přáním všeho dobrého

Bc. Jiří Pochylý
předseda MO SPOZ Kunovice

MO Slušovice

Vážený pane předsedo, vážení místopředsedové,

dovolte, abych se za slušovickou organizaci SPOZ krátce vyjádřil k současné situaci v uvnitř strany.

Členové naší organizace se plně ztotožňují ze včerejším (2. října 2013) vyjádřením krajského místopředsedy MUDr. Nečase, který ve svém otevřeném dopisu mimo jiné uvádí. „Rozhodně odsuzuji výroky a jednání Dity Portové, která bohužel poškozuje nejenom členy SPOZ, ale i všechny nezávislé kandidáty na našich kandidátkách.“

Za sebe si dovolím říci, že jsem, z hlediska časové vytíženosti, neměl možnost detailně sledovat průběh sestavování kandidátek v jiných krajích, a důkladně tak prostudovat důvody, které Ditu Portovou, ale i Miroslava Šloufa vedly k dramatickému ohrožení SPOZ a jejího případného úspěchu v předčasných volbách.

Důvody tedy sice neznám, fatální důsledky jednání těchto dvou členů jsem však samozřejmě zaznamenal. Musím uvést příklad, který mne, dle mého názoru, plně opravňuje vyjádřit současnému vedení strany a jeho krokům plnou podporu.

Při sestavování kandidátky ve Zlínském kraji jsem jakožto jeden z členů, kteří působí ve straně téměř od jejího vzniku, měl v podstatě rovnou možnost stát se kandidátem jako doc. František Čuba, tolik oblíbený agronom v regionu a silný volební kalibr. I další návrhy kandidátů byly na zlínském KV demokraticky diskutovány. I proto nemám důvod věřit obviněním současného vedení strany z nedemokratických postupů a plně jej podporuji.

S pozdravem

Petr Jaroň předseda MO SPOZ Slušovice

MO Praha 7

Vážené předsednictvo Strany práv občanů – Zemanovci!

Nehodláme se déle dívat na to, jak Miroslav Šlouf, Dita Portová, Vladimír Dryml a někteří další soustavně ryjí do naší strany a snaží se jí co nejvíce poškodit před mimořádnými volbami. Proto vás vyzýváme, abyste jako vedení SPOZ jasně zakročili proti tomu, že někteří lidé, kteří se tvářili ještě nedávno jako kamarádi, podlamují nyní důvěru SPOZ v očích veřejnosti. Připadá nám naprosto nepřijatelné, aby o SPOZ mluvili tito lidé takovým způsobem bez toho, že by strana jednoznačně reagovala. Chápeme plně hradeckou organizaci, když vyloučila Vladimíra Drymla a dva další členy, ale opravdu bychom ocenili, kdyby to bylo provázeno důraznější podporou z centra, od členů vedení SPOZ.

Útoky Miroslava Šloufa a dalších lidí velmi negativně ovlivnily výhledy SPOZ ve volbách. Od našich členů máme signály, že minimálně v Praze cítí mezi sympatizanty a potenciálními voliči strany daleko větší nedůvěru a jisté rozčarování. Někteří členové jsou dokonce přesvědčeni, že celý spor o pražskou kandidátku byl cílenou provokací s cílem SPOZ poškodit.

Především ale máme pocit, že vedení strany málo důrazně reaguje na poslední události – že sice vyřešilo spory kolem kandidátních listin formálně, ale zklamalo v tom, jak málo pracovalo s médii.

Ondřej Kropáčeky
předseda SPOZ Praha 7 , člen KV Praha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…