SZ: Výsledky voleb - Pražané jsou naladěni na zelenou vlnu

28.10.2013 19:50

Pražané a Strana zelených jsou naladěni na stejnou vlnu. Zelený hlas v Praze vhodilo do volebních uren téměř 38 000 obyvatel, což představuje podporu 6,45 %. Tyto výsledky naznačují, že po příštích komunálních volbách připravovaných na říjen 2014 bude zelený hlas mnohem silnější než dnes.

SZ: Výsledky voleb - Pražané jsou naladěni na zelenou vlnu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Zelení v Praze s rezervou překonali pětiprocentní hranici. Děkujeme našim voličům, kteří potvrdili, že  v Praze patříme k zavedeným stranám. Už nyní zde máme několik desítek zastupitelů, řadu místostarostů a radních. Ať jsou zelení v koalici či opozici, všude usilují o to, aby magistrát a úřady městských částí přestaly být synonymem pro korupci, klientelismus, neregulovaný stavební rozvoj a beztrestné poškozování životního prostředí. Pouze zkušení zelení politici prověření prací v městských částech zvládnou příští rok zahájit lepší kapitolu v dějinách českého hlavního města,“ konstatuje Petr Štěpánek, předseda pražských zelených a stínový primátor hlavního města.

Silnou pozici zelených prokázaly volby mj. v Praze 7 (téměř 10% podpora), dále Praze 1, 2, 6, 3 a 5. Zelení uspěli také v tradičních čtvrtích jako jsou Podolí, Braník, Karlín nebo Vinohrady v Praze 4, 8 a 10. Z menších městských částí strana boduje v Lysolajích, Suchdole a Troji. Zelení začínají pronikat i na pražská sídliště - nad průměrem pražského výsledku bylo třeba Jihozápadní město (Praha 13).

„Významná část Pražanů je naladěna na zelenou vlnu. Po komunálních volbách v roce 2014 jsme připraveni převzít odpovědnost za fungování městských částí i magistrátu. Naší vizí je město, kde politici nasluchají občanům, veřejná doprava je rychlá, pohodlná a levná, ulice jsou bezpečné pro děti, dospělé, seniory i hendikepované, územní rozvoj je formován odborníky na urbanismus, nikoli developery a nakládání s obecními prostředky je transparentní a účelné,“ říká Petr Vilgus, opoziční zastupitel z Prahy 8 a stínový radní pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…