Šarapatka (Úsvit): Babišova konfidentská doktrína je mýtus

25.09.2013 21:37

Po přečtení včerejšího blogu Jana Berwida Buquoye, který se snaží mediálně narovnat působení Andreje Babiše v StB, cítím povinnost se k tématu vyjádřit. Do české společnosti se totiž snaží Babiš a jeho přívrženci zasadit semínko, že každý kdo měl v minulém režimu něco společného se zahraničním obchodem, byl v područí strany nebo státní bezpečnosti. To však není pravda.

Šarapatka (Úsvit): Babišova konfidentská doktrína je mýtus
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Já jsem začal svoji kariéru v roce 1983  na Strojexportu, kde jsem pracoval na postu vedoucího oddělení dovozu montáží a měl jsem pod sebou čtyři podřízené. Strana a vláda mi natolik „věřila“, že mi ani nedaly služební  pas a já, přestože jsem zodpovídal za dovoz od cca 80 západních firem jsem, nesměl do roku 1989 nikam na západ vycestovat.

Jak jsem po mnoha letech zjistil, StB byl na mně dokonce veden  spis s krycím označením Šárka, ve kterém je, mimo jiné, v jedné svodce o mně napsáno: „Nenávidí socialistické zřízení a kritizuje vše sovětské.“

Když jsem poté v 90. letech vstoupil do  české diplomacie, na ministerstvu zahraničí jsem bez problému získal bezpečnostní prověrku na nejvyšší stupeň přísně tajné.

Snad tento útržek z mého životopisu alespoň částečně přispěje ke změně názoru. Není pravda, že každý, kdo pracoval ve Strojexportu, či se jinak motal kolem zahraničního obchodu, byl automaticky konfidentem!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…