Sehnalová (ČSSD): Rozproudit diskusi o nekalých obchodních praktikách je potřeba

20.08.2013 7:25

Olga Sehnalová obdržela odpověď Evropské komise ohledně předváděcích akcí a představí české "Šmejdy" v Bruselu.

Sehnalová (ČSSD): Rozproudit diskusi o nekalých obchodních praktikách je potřeba
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Česká poslankyně Evropského parlamentu, Olga Sehnalová (ČSSD, S&D) obdržela od Evropské komise odpověď na interpelaci ohledně problematických předváděcích akcí, kterým jsou dlouhodobě vystaveni spotřebitelé v České republice.

Poslankyně Sehnalová je stínovou zpravodajkou uplatňování směrnice o nekalých obchodních praktikách, kterou bude Evropský parlament projednávat v průběhu podzimu.

Vedle toho Sehnalová plánuje v září v sídle Evropského parlamentu v Bruselu promítání filmu „Šmejdi“ za účasti režisérky Silvie Dymákové. Na akci chce přizvat i novopečeného komisaře pro ochranu spotřebitele, Nevena Mimicu.

„Rozproudit diskusi na evropské úrovni je potřeba, neboť si nejsem jistá, jak jsou zde obeznámeni se situací v České republice. S odpovědí Evropské komise jsem spokojena jen částečně. Na jednu stranu Komise přiznává, že si je vědoma problematičnosti fenoménu předváděcích akcí, a odkazuje na stávající zákony, které by měly spotřebitele ochránit, na druhou stranu ale ohledně řešení objevujících se problémů nezabíhá do potřebných detailů,“ komentuje odpověď Komise Olga Sehnalová.

„Souhlasím s Komisí, že je v první řadě potřeba zintenzivnit prosazování stávajícího práva. V rámci hodnocení směrnice o nekalých obchodních praktikách budu proto požadovat, abychom se v budoucnu legislativně více soustředili na předváděcí akce, které začínají mít i přeshraniční charakter a národní orgány na tyto aktivity nemohou dostatečně dohlédnout,“ vysvětluje poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…