Sehnalová (ČSSD): Studenti pozor, začíná nový ročník soutěže Spotřeba pro život!

07.01.2014 17:36

Studenti středních škol a žáci odborných učilišť mají již počtrnácté možnost zúčastnit se mezinárodní soutěže „Spotřeba pro život“, která se i letos koná pod záštitou europoslankyně Olgy Sehnalové.

Sehnalová (ČSSD): Studenti pozor, začíná nový ročník soutěže Spotřeba pro život!
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Soutěž v České republice vyhlašuje obecně prospěšná společnost dTest s podporou Asociace akreditovaných a autorizovaných organizací. Studenti mají již tradičně za úkol sestavit vzorové číslo spotřebitelského časopisu, které bude tentokrát zaměřené na nakupování na internetu a dopady nového občanského zákoníku.

„Studenti mohou v rámci vzorového čísla časopisu například hodnotit, jak jsou účastníci internetového obchodování seznámeni s novinkami v občanském zákoníku, nebo třeba sestavit doporučení pro spotřebitele při nakupování on-line,“ upřesňuje europoslankyně, Olga Sehnalová.

Každý studentský soutěžní kolektiv reprezentuje tříčlenná redakční rada a koordinátor z řad dospělých. Vzorový časopis má mít v tištěné podobě formát A4, osm až dvanáct číslovaných stran obsahu a čtyři strany samostatné obálky. Uzávěrka pro soutěžní příspěvky je 16. května 2014.

„Jsem velice ráda, že na novém ročníku soutěže mohu opět spolupracovat. V České republice nám stále chybí spotřebitelské sebevědomí a také znalost vlastních práv, které je třeba budovat již v rámci školního vzdělávání,“ dodává poslankyně, která je současně v Evropském parlamentu členkou Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitele.

Pět vyhodnocených soutěžních kolektivů obdrží ceny věnované vyhlašovateli soutěže a třída s největším počtem zaslaných soutěžních časopisů získá rovněž možnost návštěvy zkušebních laboratoří Textilního zkušebního ústavu, s. p. Brno. Každá škola zúčastněná v národním kole soutěže obdrží navíc zdarma předplatné tištěné verze časopisu dTest pro následující školní rok.

Loni se do soutěže přihlásilo dvacet devět časopisů z České republiky. Na prvním místě se umístil soutěžní kolektiv studentů ze Střední odborné školy podnikání a obchodu z Prostějova. Druhé a třetí místo patřilo spotřebitelským časopisům žáků z Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Vítězný kolektiv se na pozvání paní europoslankyně Sehnalové podíval i na jednání Evropského parlamentu ve Štrasburku.

 Zajímá Vás více? Pravidla soutěže naleznete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Sehnalová - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.