Senátor Antl: Na středních školách přeci také plavou a sportují

08.12.2013 11:36

Pod záštitou senátora Antla odstartovala Liga středních škol v plavání.

Senátor Antl: Na středních školách přeci také plavou a sportují
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav Antl

Ve středu 4. prosince proběhlo v Rychnovském plaveckém bazénu 1. kolo Ligy středních škol v plavání. Podle plánu se zúčastnilo 5 škol – Obchodní akademie Kostelec nad Orlicí, Střední škola zemědělská a ekologická a střední odborné učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí., Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola Rychnov nad Kněžnou, Střední škola - Podorlické vzdělávací centrum Dobruška a Gymnázium Františka Martina Pelcla Rychnov nad Kněžnou.

 Připomeňme, že plavecká liga středních škol je zcela novou soutěží na rychnovském bazénu, když na vzniku se domluvil senátor JUDr. Miroslava Antl s ředitelem bazénu Mgr. Tomášem Novákem.

„Svoji soutěž v plavání mají základní školy, ale na středních školách přeci také plavou a sportují. Proto jsem rád, že tato soutěž vznikla a věřím, že se stane pravidelnou akcí na rychnovském bazénu,“ řekl k nové soutěži Miroslav Antl.

 „Myšlenku plavecké štafety středních škol jsem měl v hlavě již delší dobu, ale teprve díky záštitě a finanční podpoře pana senátora se premiérový ročník může uskutečnit,“ vysvětlil Tomáš Novák.


 Pořadí po 1 kole: 1. Gymnázium RK (čas 11:55), 2. VOŠ a SPŠ RK 12:56, 3. OA Kostelec n/O 14:13, 4. SZTeŠ Kostelec n/O 15:17, 5. SŠ PVC Dobruška 16:21.


  „Soutěž má čtyři kola, takže jsme teprve ve čtvrtině, ale hned z úvodního kola je zřejmé, že plavci z rychnovského gymnázia se do soutěže pořádně opřeli,“ hodnotil první kolo ředitel bazénu Tomáš Novák a pro závodníky přidává jednu motivační informaci: „Světový rekord na 100 metrů je 46,91 s.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miroslav Antl - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…