Šilar: Důvody k odmítnutí Sváčka na Ústavní soud pro mne nepominuly

27.07.2013 17:26

Předseda Klubu pro obnovu demokracie - KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar se ve středu krátce po poledni setkal s prezidentem republiky Milošem Zemanem.

Šilar: Důvody k odmítnutí Sváčka na Ústavní soud pro mne nepominuly
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

Setkání se uskutečnilo v rámci schůzek prezidenta republiky s předsedy jednotlivých senátních klubů. Hlavním tématem rozhovorů Petra Šilara s Milošem Zemanem byly aktuální otázky současné politické situace a návrh na jmenování nového soudce Ústavního soudu Jana Sváčka.

Petr Šilar vyslechl důvody prezidenta Zemana ve prospěch kandidatury již jednou Senátem nezvoleného kandidáta, kterého již v loňském roce navrhoval tehdejší prezident Václav Klaus. Předseda Šilar sdělil Miloši Zemanovi důvody, proč členové klubu KDU-ČSL tohoto kandidáta nepodpořili.

Petr Šilar doslova řekl: "Vzhledem k tomu, že tyto důvody nepominuly, i mé stanovisko bude stejné. Volba je tajná a členové našeho klubu jsou ve svém rozhodování zcela svobodní."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…