Šilar (KDU-ČSL): Jsem rád, že se kauza LESY ČR pohnula

16.12.2013 8:21

Předseda senátního Klubu pro obnovu demokracie-KDU-ČSL a nezávislí Petr Šilar se vyjádřil k zatčení šéfa IT oddělení Lesů ČR. Byl to právě senátor Šilar, kdo v roce 2012 podal rozsáhlé trestní oznámení ve věci podezření na nekalé praktiky v IT zakázkách v této státní firmě.

Šilar (KDU-ČSL): Jsem rád, že se kauza LESY ČR pohnula
Foto: Senat.cz
Popisek: Senátor Petr Šilar (KDU-ČSL)

"Jsem nesmírně rád, že Policie České republiky a Útvar odhalování korupce a finanční kriminality SKPV v Hradci Králové konají svou práci a že se ve vyšetřování něco významného pohnulo. Kauza Lesy ČR trápí mnoho politiků, protože se kolem hospodaření ve firmě vznáší spousta otazníků. Já jsem se však snažil nejen v rovině rétorické, ale i v rovině trestně -právní," řekl senátor Šilar a připomenul, že to byl právě on, kdo na podzim roku 2012 podal trestní oznámení. Situaci ohledně IT zakázek v této státem spravované firmě KDU-ČSL bedlivě sleduje a bude se snažit být Policii ČR nápomocna.

"Je předčasné vydávat jakákoliv stanoviska," uzavřel senátor Šilar, "ale je pro mne dobrým znamením, že Policie ČR již tyto případy neodkládá, ale seriózně se jimi zabývá. Jde o miliardové částky z našich daní."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…