Škárka: Vymyšlenou anketou to začíná, mafiánským projektem VV to končí

02.07.2013 9:23

Se zájmem jsem si přečetl, jak tvoří předseda Věcí veřejných Vít Bárta svůj štvavý plátek „Plzeň bez cenzury“. Novináři odhalili, že používá do svých anket vymyšlené osoby, kterým záměrně vkládá do úst vymyšlené výroky proti konkurenci. Ale to je jenom vrchol ledovce.

Škárka: Vymyšlenou anketou to začíná, mafiánským projektem VV to končí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Škárka

U soudu se prokázalo, že uplácí, šmíruje politické oponenty bezpečnostní agenturou ABL (dnes Mark2 Corporation) a následně politiky vydírá. Je vidět, že svoje metody nezměnil, ale že bude tak hloupý, to se snad nedá ani uvěřit. A ještě svoji blamáž svaluje na jiné. Prý za anketu může jeden z redaktorů. Přitom jeho plzeňská pravá ruka a zaměstnankyně Věcí veřejných potvrdila do médií, že redakce plní časopis na přání a podle Bártových pokynů. No, superguru Bárta se opětovně usvědčil jako podvodník.

Není náhodou, že zrovna nyní promlouvá do médií i soudce Jan Šott, jeho vystupování v roli posledního obhájce spravedlnosti je až komické. Šott by měl podat stížnost především sám na sebe. Jeho záměrné pominutí řešení kauzy jako úplatku, na což bylo podáno trestní oznámení a co bylo vyšetřováno, jeho mediální bramboračka, kterou z procesu nechal udělat, jeho smích nad výpovědí Radka Johna a následné uvěření Johnovi, nerespektování zákonů, neznalost Ústavy ČR, je jen několik málo případů. Celý soud byl z hlediska Šotta procesní lapsus jako hrom nebo snad několik hromů a znemožnil se tak před odborníky na několik let za možnou vidinu nějakých „trafik“. Možná i cvičený mýval v taláru by soud rozhodl kvalifikovaněji. Zároveň bych také rád Šottovi připomenul jeho uvěření výpovědím o krásném vztahu všech členů VV a ani ne do týdne po rozsudku rozštěpeném klubu VV na Peakovce a Bártovce. Proč by Karolínka Peake (dnes LIDEM) odcházela se svoji suitou od Vítečka Bárty? Proč by se pak vyjadřovala o neshodách v klubu, když ještě pár dní předtím u soudu mluvila o tom, jak je vše zalité sluncem? Kde je důvěryhodnost a pravdomluvnost svědků?

Osobně bych znovuotevření procesu uvítal. Jen doufám, že ho bude rozhodovat někdo „bez zainteresovanosti“ a také bez touhy se za každou cenu mediálně zviditelnit, přestože pak vypadá jako osel. Takže se mi chce říci závěrem, že bych rád uvěřil ve spravedlnost. Jen by měla přestat být slepá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Škárka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…