Sklenák: TOP 09 by se měla omluvit za ostudné dopady Drábkovy politiky

21.10.2013 22:33

Informace o ztrátě 1,1 miliardy korun z evropských fondů v projektech, které spravuje Ministerstvo práce a sociálních věcí, je další z řady špatných zpráv a svědectví o totální nekompetentnosti bývalého ministra Jaromíra Drábka vést tento resort.

Sklenák: TOP 09 by se měla omluvit za ostudné dopady Drábkovy politiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jaromír Drábek

Ministr práce a sociálních věcí by měl především realizovat sociální politiku, tedy navrhovat a přijímat opatření, která by pomáhala lidem v nepříznivé sociální situaci, například seniorům, zdravotně postiženým, nezaměstnaným nebo lidem ohroženým chudobou.

Podmínky pro tyto lidi se však za ministrování pana Drábka zásadně zhoršily a jeho hlavní starostí byly nesmyslné a zbytečné projekty typu sKaret nebo nefunkčního systému na výplatu sociálních dávek za miliardy korun.

Bohužel na tyto své projekty, nesouvisející se sociální politikou, využíval peníze z Evropského sociálního fondu. A například projekt CEDAIN musel být pro pochybení předčasně ukončen a bez mála 800 milionů tak bude muset ministerstvo uhradit se svého rozpočtu.

Působení ministra Drábka nepřineslo nic pozitivního, zato mnoho zásadních problémů, které budeme řešit roky.

ČSSD je přesvědčena, že by se TOP 09 měla za ostudné dopady Drábkovy politiky všem občanům omluvit. Pokud získá ČSSD ve volbách dostatečně silný mandát a bude vládní stranou, pak uděláme vše pro to, abychom co nejdříve napravili chyby, které Drábek udělal - obnovíme valorizaci penzí, budeme realizovat efektivní aktivní politiku zaměstnanosti, pomůžeme zdravotně postiženým a podpoříme rodiny s dětmi!

Roman Sklenák, stínový ministr práce a sociálních věcí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…