Šlahúnková (KSČM): Nepodceňme volby do Evropského parlamentu

21.11.2013 11:43

Skončily volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Bohužel zjevně ČSSD nedosáhla výsledku, který předpokládala. Její vnitřní spory bezprostředně po volbách významně ohrozily důvěru mnohých lidí v tuto stranu.

Šlahúnková (KSČM): Nepodceňme volby do Evropského parlamentu
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Pro nás to rozhodně neznamená nějaký impuls k radosti, že potencionálně partnerská levicová strana (ČSSD) se de facto po volbách diskredituje vnitřním bojem, o to více musí KSČM být nyní slyšet. Je to pro nás velká výzva a odpovědnost. Příští rok ale půjdeme k dalším volbám, tentokrát do Evropského parlamentu.

Uznávám, že volby do Parlamentu České republiky jsou pro mnohé důležitější a vnímatelnější. Byla by však chyba volbu zástupců do Evropského parlamentu podceňovat. Evropská unie je pro nás sice jakousi vzdálenou entitou, ale přesto má ohromný vliv na fungování a legislativu jednotlivých členských států.

Nemůžeme před tím zavřít oči a náš hlas musí být slyšet. Faktem je, že prosazení mnohých věcí v Evropském parlamentu záleží především na jednotlivých poslancích a snaze hájit zájmy našich občanů, nikoliv pouze velkých korporací. Naším cílem musí být vždy tlačit na demokratizaci orgánů EU proti mocné tamější byrokracii. Symbolem Evropy musí být občan, nikoliv skleněné bruselské paláce. Pokud naši zástupci v EU budou mít každý den na mysli, že mají zastupovat zájmy našich občanů (nikoliv vlastní prebendy), tak se poté stane EU opravdovým přínosem pro ČR.

Pavla ŠLAHÚNKOVÁ (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…