Šlahúnková (KSČM): Rusnokova vláda mnohé zklamala

27.01.2014 7:24

Když si vzpomenu na volby v roce 2013 do PSP ČR, okamžitě se mi vybaví záplava letáků, pouličních bannerů a billboardů lákající voliče na důležité body předvolebních programů.

Šlahúnková (KSČM): Rusnokova vláda mnohé zklamala
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

U ČSSD to bylo především zamezení restitucím a mnoho dalších slibů, které dnes zmizely v nedohlednu. Líbilo se mi v programech umožnění referenda k důležitým otázkám, které postihnou většinu občanů. Dát jim šanci rozhodnout o některých otázkách týkajících se jejich života v naší společnosti je velmi důležitým krokem. V současnosti nejvíce diskutovaným referendem je referendum k církevním restitucím. Bohužel však nebude realizováno. Když kabinet Jiřího Rusnoka tento krok z technických důvodů odmítl, nezbývá mi, než se zeptat. Proč byl odmítnut tento návrh na vydání ústavního zákona navrhovaného poslanci KSČM? Ale hlavně, kdo všechno na toto rozhodnutí bude doplácet? Kolik generací se bude potýkat s problémem pokrytí veškerých nákladů na vyplacení církevních restitucí. Nepřijde mi správné, aby ještě i moje děti doplácely na majetkové vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi. Vždyť tento zákon o církevních restitucích má mnoho trhlin. Ráda bych se také končícího premiéra Rusnoka zeptala, když vláda stíhala vypsat různá výběrová řízení na poslední chvíli, hromadně měnit představitele firem a to jak víme nebylo vždy šťastné řešení, proč nenašla čas na prosazení zákona, který se dotkne nás všech?

Pavla Šlahúnková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…