Šlahúnková (KSČM): Šťastné a veselé! Feliz Navidad!

24.12.2013 13:30

Jjuulli, Kaledos, Ziemassvetki, ale také Christmas, Navidad a hlavně VÁNOCE. V každé zemi se jim říká jinak, každá země má své zvyky, slaví je mnoha způsoby i v různé dny.

Šlahúnková (KSČM): Šťastné a veselé! Feliz Navidad!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

Předvánoční shon, ruch, uspěchanost jsou rovněž všude stejné. Ne všechny děti mají možnost prožít šťastné Vánoce, je mi líto těch, které je tráví v dětských domovech. Ale i tam se o ně tety dobře starají a vánoční atmosféru se jim snaží zpříjemnit. Horší je to však mnohdy ve světě. Tam, kde je válka a bída tráví děti se svými rodiči Vánoce na ulici. V horším případě jsou samy a protloukají se životem, který nemohou nijak ovlivnit.

Sníh sice nejspíš o vánočních svátcích nepřinese ani Ježíšek ani Santa Claus, přesto přeji všem, aby si nekazili tu krásnou klidnou atmosféru třeba spáleným cukrovím, ale aby se v klidu sešli se svou rodinou, s přáteli a povzpomínali na uplynulý rok. A samozřejmě si musíme dát novoroční předsevzetí, abychom je mohli hned zapomenout a žít si dál v klidu a míru v naší krásně zemi. Vzpomeňme však aspoň na chvíli na ty, kteří nemají to štěstí, a snažme se přemýšlet o tom, jak bychom jim mohli pomoci. Buďme i v této uspěchané době laskaví jeden k druhému a odložme všechny žabomyší spory, které nám znepříjemňují život. Je přece krásné žít a plnit si přání nejen o Vánocích.

Pavla Šlahúnková, KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce