Sobotka: Transparentní financování volební kampaně je pro ČSSD prioritou

02.10.2013 13:39

ČSSD považuje hodnocení Transparency International, které řadí sociální demokracii v otázce transparentnosti financování předvolební kampaně mezi nejlepší politické strany, za výsledek dlouhodobé snahy ČSSD o maximální průhlednost.

Sobotka: Transparentní financování volební kampaně je pro ČSSD prioritou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Absolutní transparentnosti veškerých finančních toků přikládá sociální demokracie zásadní význam. Pro letošní předčasné volby do Poslanecké sněmovny jsme poprvé v historii spustili transparentní účet. Všichni občané mohou sledovat finanční toky ČSSD ve volební kampani on.line na webových stránkách sociální demokracie: https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=-1.

Účet zahrnuje veškeré finanční operace ústředního i krajských volebních fondů. Příjmy i výdaje volebního fondu jsou pravidelně kontrolovány auditorem, který zajišťuje průběžný audit hospodaření ČSSD v roce 2013. Tato kontrola se samozřejmě vztahuje i na všechny přijaté dary, a to nejen pro účely volební kampaně.

Do dvou měsíců po volbách předloží ČSSD veřejnosti podobnou zprávu o struktuře a rozsahu své volební kampaně.

ČSSD je přesvědčena, že cestou maximální transparentnosti financování by se měly vydat všechny seriózní politické strany, které se chtějí ve volbách ucházet o hlasy a podporu občanů.

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi