Stanjura: Ministr Žák dobývá České dráhy

21.07.2013 11:08

Ministr Žák mate veřejnost svými prohlášeními, že chce prověřit hospodaření Českých drah a nejde mu o hlavu generálního ředitele Žaludy, se kterým má nevyřízené účty z minulosti.

Stanjura: Ministr Žák dobývá České dráhy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Zdeněk Žák opakovaně tvrdil, že bude chtít po zástupcích státu v řídících a kontrolních orgánech informace o hospodaření Českých drah. To lze jenom podpořit. Podle odpovědí chtěl posuzovat činnost těchto lidí.

Jaká je skutečnost?

Po šesti dnech ve vládě vyměnil většinu členů řídícího výboru ČD. Ti po dvou dnech působení jistě detailně prověřili odbornost stávajících členů dozorčí rady a pět ze šesti dnes odvolali. Jediným, kdo unikl kose Žáka a jeho lidí, byl poslanec ČSSD Josef Smýkal, se kterým ministr jednal včera.

Jsem zvědav, kolik dnů budou potřebovat Žákovi věrní, aby konstatovali, že je třeba provést výměnu vedení Českých drah. Odhaduji, že budou spěchat, aby to stihli před hlasováním o důvěře vládě Jiřího Rusnoka ve Sněmovně.

Ministr Žák velmi rád hovoří o tom, že chce nastolit normální a civilizovaný výkon veřejné správy. V normální evropské zemi ministr činí významné personální změny poté, co jeho vláda obdrží důvěru v Parlamentu.

Místo civilizovaného vidíme pomstychtivé chování nikým nezvoleného dobyvatele.

Zbyněk Stanjura
poslanec
bývalý ministr dopravy 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…