Stanjura (ODS): Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu

19.09.2013 7:25

Vláda zítra odloží liberalizaci železniční dopravy. Bude totiž projednávat materiál, který se složitě jmenuje „Zpráva o postupu při otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících“.

Stanjura (ODS): Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Zpráva vznikla ještě za mého působení na ministerstvu dopravy a jejím cílem bylo otevřít další linky soukromým dopravcům od jízdního řádu na období 2015/2016. Místo toho teď vláda otevření trhu odsouvá nejméně o jeden rok. Materiál se přitom musel změnit jen kvůli nečinnosti ministra Žáka, způsobené jeho větším zájmem o televizní kamery než o jemu svěřený rezort.

Osobně jsem poznal výrazné zlepšení služeb pro cestující po nástupu konkurence na trati Ostrava-Praha. Je jisté, že nečinnost Rusnokovy vlády bude mít negativní dopad na tisíce cestujících a na další rozvoj kvalitní železniční dopravy.

Opět se ukazuje, že současné vládě, zejména ministrům za SPOZ,  jde více o vlastní sebepropagaci než o daný rezort a občany České republiky.

Zbyněk Stanjura
bývalý ministr dopravy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích