Štengl (SPOZ): Mlčeti zlato?

16.07.2013 7:35

Prý polemikou s nimi klesnu na jejich úroveň, varoval mě kdysi prezident Zeman. A že rozčílení není program, říkal už prezident Masaryk. Tentokrát však nemohu mlčet. V okamžiku, kdy člověk, který byl ještě před týdnem ministrem zahraničí mé země a před pár měsíci kandidoval na jejího prezidenta, tuhle zemi krásnou, zemi milovanou pomlouvá v zahraničním tisku, ani mlčet nedovedu.

Štengl (SPOZ): Mlčeti zlato?
Foto: Archiv SPOZ
Popisek: Zdeněk Štengl, předseda Strany práv občanů - Zemanovci

Pane Schwarzenbergu, dokázal jsem neslyšet, když jste hnal prezidenta Beneše před mezinárodní soud pro válečné zločiny v Haagu, přeslechl jsem i „statečné německé generály“, ale tentokrát vás Žaluji ("J'accuse") pro hrubou urážku země, ve které po staletí žijí mí předkové a ve které budou žít mé děti.

Teprve dnes se děsím okamžiku, kdy se paní Němcová vrátí z Hradu a na Staroměstském náměstí prohlásí, že „pan prezident všechny mé návrhy přijal“ a vy znovu usednete v Černínském paláci. Buďte si jist, že se stejnou „radostí“ bych tam viděl Karla Hermanna Franka.

Mlčeti zlato? Ale jak řekl váš krajan pastor Martin Niemöller: „Když brali Židy, mlčel jsem. Když brali komunisty, mlčel jsem. Když přišli pro mne, nebyl nikdo, kdo by se mě zastal. A proto tentokrát nemohu mlčet, pane Schwarzenbergu.

Zdeněk Štengl, předseda SPOZ

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie