Strana zelených si posvítila na Pražský hrad

25.10.2013 9:00

Na Pražský hrad si ve čtvrtečních večerních hodinách posvítila Strana zelených (SZ). Přibližně od půl desáté byl na fasádě Pražského hradu po několik desítek promítán pohyblivý nápis: „Liška a Láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“, který byl vytvořen za pomoci výkonného zeleného laseru a doprovázen zeleným srdcem. Celá akce byla reakcí na kroky, které Miloš Zeman učinil v posledních několika týdnech.

Strana zelených si posvítila na Pražský hrad
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Kroky, které podniká Miloš Zeman, jsou podle zelených zcela bezprecedentní. Nejenže jsou daleko za hranicí dobrého vkusu, ale v řadě případů přímo podrývají demokracii v ČR. Vedle výroku o údajné nezávadnosti kouření jde především o prezidentovo dnešní prohlášení, ve kterém podpořil prolomení těžebních limitů, za cenu pokračování devastace a vysídlování severních Čech, bourání měst a obcí. Svými výroky Miloš Zeman jen potvrzuje, že zájmy tabákové a těžařské lobby mají přednost nad zájmy obyvatel České republiky.

Strana zelených považuje fungující demokracii za základní předpoklad ke správnému fungování státu. Pražský hrad coby sídlo prezidenta republiky byl ideálním místem pro nápis, protože poukazuje na kontrast mezi ideály někdejšího prezidenta a pragmatismem toho současného.

„Spolu s Václavem Havlem jsme často mluvili o důležitosti zastoupení zelených v parlamentu. Oba jsme je již podporovali v minulých parlamentních volbách. Já teď cítím povinnost tuto podporu vyjádřit nejenom za sebe, ale i za Václava Havla, když už tady mezi námi není,“ uvádí Meda Mládková, mecenáška umění a podporovatelka Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…