Středočeský kraj: Rozšíření spolupráce s MAS Podlipansko pomůže regionální kultuře

18.12.2013 18:54

Středočeský kraj plánuje rozšířit spolupráci s Místní akční skupinou (MAS) Podlipansko, která se zabývá projekty regionálního rázu.

Středočeský kraj: Rozšíření spolupráce s MAS Podlipansko pomůže regionální kultuře
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

O možnostech spolupráce v oblasti kultury a památkové péče přijel v úterý 17. 12. 2013 jednat do sídla MAS Podlipansko v Pečkách radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„V rámci koncepce památkové péče máme program oživování kulturních památek a k řadě hradů, tvrzí, kulturních památek je prezentace tradičních regionálních výrobků vhodnou součástí,“ sdělil Štefek. Není vyloučena ani prezentace a prodej vhodných výrobků přímo v příspěvkových organizacích. Spolupráce mezi regionálními výrobci a příspěvkovými organizacemi může přispět oběma stranám – výrobcům přinese propagaci a budoucí odbyt a příspěvkovým organizacím rozšíření doprovodných služeb.

Středočeský kraj podporuje regionální výrobky, a to koncepčně i v rámci grantového systému, napomáhá i certifikaci kvalitních regionálních výrobků, v certifikační komisi má dokonce svého zástupce.

MAS Podlipansko je nezisková organizace, která byla založena v roce 2006, má 51 členů (obce, neziskové organizace, podnikatelé, občané). Na území Podlipanska je 60 obcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi