Středočeský kraj opraví silnice ve městě Trhový Štěpánov a v obci Lety

02.12.2013 17:23

Středočeští radní na svém pravidelném jednání odsouhlasili výběrová řízení na dvě významné dopravní stavby. Jedná se o rekonstrukci silnice ve městě Trhový Štěpánov a výstavbu kruhového objezdu a opravu silnice v obci Lety. Předpokládané náklady obou staveb dosáhnou výše 60 milionů Kč.

Středočeský kraj opraví silnice ve městě Trhový Štěpánov a v obci Lety
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

„Všichni jezdíme po našich silnicích a víme, v jakém jsou stavu. Pro opravy komunikací děláme maximum. Je to ale běh na dlouhou trať, proto mě potěší jakýkoli projekt týkající se zlepšení dopravní infrastruktury. K tomu počítám i tyto opravy silnic a výstavby kruhového objezdu,“ poznamenal středočeský hejtman Josef Řihák.

Projekt rekonstrukce silnice II/126 Trhový Štěpánov zlepší plynulost provozu a zvýší bezpečnost. Konkrétně se zde upraví křižovatka silnic II/126 a III/1261 v centru města a opraví komunikace v úseku od křižovatky ke sjezdu z D1. Provede se odfrézování vozovky a zpevnění krajnic. Počítá se i s úpravami mostu. „Opravy bude financovat Středočeský kraj ve spolupráci s městem Trhový Štěpánov, přičemž na celou akci bude vyhlášeno jedno společné výběrové řízení na zhotovitele stavby. Předpokládaná cena dosáhne výše cca 36,3 milionů Kč bez DPH, přičemž dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy bude 85 %,“ informoval hejtman Řihák.

Obec Lety u Dobřichovic čeká výstavba kruhového objezdu na křížení silnic II/115 a II/116 a rekonstrukce silnice II/115 a II/116. Zlepší se tím dosud nevyhovující stavebně technický stav silnic v průtahu obce Lety. Dojde ke zvýšení bezpečnosti a k obnovení a zesílení krytu vozovky. „Vybudováním kruhové křižovatky se podstatně zvýší bezpečnost silničního provozu, zároveň se zefektivní výkon letní i zimní údržby této komunikace. Předpokládané náklady celého projektu činí cca 23,2 milionů Kč, z toho dotace z Regionálního operačního programu Střední Čechy bude ve výši 85 %,“ doplnil hejtman Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.