Středočeský kraj podepsal Memorandum o spolupráci s Technologickým centrem AV ČR

15.11.2013 21:01

Spolupráci Středočeského kraje a Technologického centra Akademie věd České Republiky stvrdil podpis Memoranda o spolupráci dne 14. listopadu 2013, který se uskutečnil v prostorách Krajského úřadu v Praze za přítomnosti středočeského hejtmana Josefa Řiháka a členů vedení Technologického centra AV ČR.

Středočeský kraj podepsal Memorandum o spolupráci s Technologickým centrem AV ČR
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

„Cílem navázání spolupráce Středočeského kraje a Technologického centra AV ČR bude zvýšení efektivity a další rozšiřování spektra zajišťovaných aktivit a činností Středočeského kraje a Technologického centra AV ČR v oblasti podpory podnikání, vědy, výzkumu a inovací a zvýšení konkurenceschopnosti Středočeského kraje. Spolupráce obou institucí přispěje k naplňování klíčového koncepčního dokumentu kraje – Programu rozvoje územního obvodu Středočeského kraje. Právě rozvoj inovačního podnikání a znalostní ekonomiky patří mezi naše dlouhodobé priority,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Jednou z hlavních činností Technologického centra AV ČR je podpora inovačního podnikání a transfer technologií především pro malé a střední podniky, kterou poskytuje prostřednictvím účasti v mezinárodní síti na podporu inovačního podnikání Enterprise Europe Network, jejíž českou část koordinuje Technologické centrum AV ČR. Současně plní funkci Národního informačního centra pro evropský výzkum a disponuje tak aktuálními informacemi ve všech oblastech podporovaných rámcovým programem Evropské unie pro vědu, výzkum a inovace. „Technologické centrum AV ČR se bude spolupodílet na informačních aktivitách Středočeského kraje a zintenzivní tak své působení jak pro širší podnikatelskou základnu, tak pro obce samotné. Místní podnikatele či starosty měst a obcí kraje budou naši pracovníci aktivně informovat o konzultacích, zvát na kooperační setkání, i na zahraniční obchodí mise apod., které Technologické centrum AV ČR aktivně nabízí své široké základně inovativních firem. Naši specialisté zpřístupní informace o technologických transferech (např. v oblasti čištění odpadních vod, obnovitelných zdrojů, energetiky apod.) a nabídnout kraji informační akce v rámci operačních programů (OP PIK -Podnikání pro inovace a konkurenceschopnost),“ doplnila zástupkyně ředitele a vedoucí oddělení Národní informační centrum pro evropský výzkum Naďa Koníčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…