Strejček (ODS): Řecko přebírá vládu nad EU aneb dort pejska a kočičky

15.01.2014 14:10

Před pár okamžiky v Evropském parlamentu skončilo představování priorit řeckého předsednictví Evropské radě. Premiér Řecka Samaras, aby uklidnil každou politickou sílu v Evropském parlamentu, vystoupil se všeobjímajícím programem (v Čechách známým jako onen pověstný dort pejska a kočičky).

Strejček (ODS): Řecko přebírá vládu nad EU aneb dort pejska a kočičky
Foto: istrejcek.cz
Popisek: Ivo Strejček

Jeho slova (jak jinak) přivítal předseda Evropské komise Barroso a kromě hlavních spíkrů svých frakcí Callanana (Evropští konzervativci) a Farage (UKIP) jej pochválili také ostatní předsedové (Daul - lidovci, Swoboda - socialisté, Harms - zelení i Verhofstadt - liberálové). Pro informaci návštěvníků mého webu připojuji poznámky, které jsem si v průběhu vystoupení Samarase a Barrosa udělal sám pro sebe. Jsou zapsány tak, jak se mi je v rychlosti podařilo zachytit. Mohou se v dílčích slovech lišit, ne však v základním poselství, které ve svých myšlenkách vystupující přinesli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: istrejcek.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce